Sportska udruženja

Osnivanje sportskih udruženja

Opis usluge

Agencija Direkta posvećena je uspehu svojih klijenata. Postavljajući stabilnu osnovu za dalji razvoj poslovanja, svoje klijente usmeravamo na put uspeha, u vidu usluga registrovanja privrednih subjekata, kreiranja korporativnog identiteta, poreskog konsultovanja, vođenja poslovnih knjiga, izrade veb sajtova i kreiranja marketing kampanja. Prepoznali smo potrebe klijenata za internet prisustvom kao ključnim faktorom uspeha savremenog poslovanja i u tom pogledu posebno se ponosimo time što smo prvi objedinili navedene usluge. Na taj način, štedimo Vaš novac i vreme, a istovremeno obezbeđujemo kompetentnost Vašeg prisustva na tržištu u gotovo svim oblastima, u najkraćem vremenskom periodu. Agencija Direkta je Vaš prvi poslovni saradnik.

Kako osnovati sportsko udruženje?

Doneli ste odluku da osnujete sportsko udruženje. Želite da određenu granu sporta podignete na viši nivo. Koji su Vaši dalji koraci? Prvi korak pokretanja postupka registracije jeste odabir naziva Vašeg budućeg sportskog udruženja. Nakon besplatne provere dostupnosti naziva, izaberite paket usluga iz naše ponude koji najviše odgovara Vašim potrebama. Popunjavanjem jednostavnog online formulara obezbeđujete nam sve potrebne podatke za osnivanje sportskog udruženja. Kompletnu profesionalnu uslugu, kao i podršku, dobijate od tima stručnjaka iz oblasti prava, knjigovodstva, grafičkog dizajna i internet marketinga koji će Vam potom kreirati jedinstvenu poslovnu strategiju. Celokupan postupak od popunjavanja formulara do registracije sportskog udruženja traje najviše 5 dana.

Kako će se zvati Vaše sportsko udruženje?

Naziv vašeg udruženja predstavlja ključni faktor u ostavljanju prvog utiska kod budućih članova i kreiranju identiteta. Sa aspekta osnivanja sportskog udruženja, neophodno je i osmisliti ime koje je slobodno za registraciju. Svim našim posetiocima besplatno nudimo mogućnost provere dostupnosti naziva budućeg sportskog udruženja, potrebno je samo u ponuđenim poljima uneti željeni naziv i Vašu e-mail adresu i u roku od 24 časa bićete obavešteni o dostupnosti željenog imena.

Paketi usluga

START

250€ *sa uračunatom taksom APR-a

    • Izrada dokumentacije
    • Izrada automat pečata
    • Taksa za osnivanje sportskog udruženja
    • Otvaranje tekućeg računa
    • PORESKO KONSULTOVANJE
    • KREIRANJE POSLOVNOG EMAIL-a
    • KNJIGOVODSTVENO KONSULTOVANJE

BUSINESS

400€ *sa uračunatom taksom APR-a
    • Izrada dokumentacije
    • Izrada automat pečata
    • Taksa za osnivanje sportskog udruženja
    • Otvaranje tekućeg računa
    • PORESKO KONSULTOVANJE
    • KREIRANJE POSLOVNOG EMAIL-a
    • KNJIGOVODSTVENO KONSULTOVANJE

Prepustite nam pokretanje svog poslovanja i budite korak bliže uspehu

Za Vaš poslovni uspeh neophodna je odgovarajuća profesionalna podrška. Stručni tim agencije Direkta nudi vam regulativnu, knjigovodstvenu i marketinšku podršku pri pokretanju Vašeg poslovanja. Postupak osnivanja, finansijski konsalting i promociju biznisa prepustite nama, Vi se neometano fokusirajte na ciljeve i rezultate u okviru svoje stručne oblasti

Pravne usluge

Svojim klijentima pružamo pravnu podršku u izradi svih pravnih akata neophodnih za normalno funkcionisanje i zakonito poslovanje
Saznaj više

Knjigovodstvo

Cilj vođenja poslovnih knjiga jeste da pomogne osnivačima da redovno i efikasno prate svoje poslovanje u finansijskom smislu
Saznaj više

Internet prisustvo

Izradom internet prezentacije u mogućnosti ste da budućim članovima efikasno predstavite vaše ciljeve koje ostvarujete
Saznaj više

Aktuelnosti

Više informacija i korisnih saveta o pokretanju poslovanja, značaju vizuelnog identiteta i internet prisustvu, možete pronaći na našoj blog stranici posvećenoj ovoj tematici. Za naš portal svoje autorske tekstove i mišljenja iznose naši zaposleni, kao i spoljni saradnici, stručnjaci u pomenutim oblastima. Svake nedelje bićete u prilici da pročitate novi tekst koji će Vam olakšati proces pokretanja poslovanja i uputiti Vas o trendovima internet marketinga. Naše tekstove i ostale aktuelnosti možete pratiti i na Facebook i Google+ stranicama agencije Direkta.

Zašto izabrati nas?

 • Mi najbolje razumemo Vaše potrebe i troškove
 • Obezbeđujemo svu potrebnu dokumentaciju za osnivanje sportskog udruženja
 • Uslugu osnivanja za Vas obavlja tim dipl. pravnika i advokata
 • Jedini nudimo objedinjene usluge osnivanja i digit. marketinga
 • Pružamo ključnu podršku u pokretanju Vašeg poslovanja
 • Savetujemo Vas i u nastavku razvoja poslovanja
 • Štedimo Vaše vreme, novac i energiju

Registrujte sportsko udruženje brzo i efikasno

Popunite online formular i dostavite nam sve potrebne podatke za osnivanje udruženja

Najčešća pitanja i odgovori

Kako bismo svim posetiocima sajta i budućim klijentima na najbrži i što jednostavniji način pružili mogućnost da dodju do informacija koje ih interesuju u vezi osnivanja sportskog udruženja, prikupili smo set najčešćih pitanja i odgovora dobijenih u dosadašnjem radu sa klijentima.

Šta je sportsko udruženje?

Sportsko udruženje jeste dobrovoljna nedobitna organizacija, zasnovana na slobodi udruživanja više fizičkih i/ili pravnih lica, organizovana na osnovu statuta i osnovana radi ostvarivanja zajedničkog cilja u oblasti sporta.

Ko može osnovati sportsko udruženje?

Osnivač sportskog udruženja može biti poslovno sposobno fizičko ili pravno lice.

Kako se osniva sportsko udruženje?

Osnivanje sportskog udruženja vrši se donošenjem i usvajanjem statuta i usvajanjem osnivačkog akta udruženja. Statutom udruženja, određuje se naziv i sedište, ciljevi osnivanja udruženja, organi udruženja i pečat udruženja.

Ko mogu biti članovi sportskog udruženja?

Članove sportskog udruženja, određuje statut udruženja, pa to mogu biti bilo koja zainteresovana lica, odnosno, sportisti odrđene grane sporta.

Da li sportsko udruženje može imati ogranak?

Da. Sportsko udruženje može imati ogranak, koji se registruje, ali nema svojstvo pravnog lica. U svom nazivu, zadržava naziv sportskog udruženja i dodaje se deo naziva koji je karakterističan za ogranak. Broj osnovanih ogranaka nije određen. Mogu imati različita sedišta kao i lica ovlašćena za zastupanje.

Kako dati naziv sportskom udruženju?

Iz naziva sportskog udruženja mora biti vidljivo da je reč o sportskoj organizaciji. Dakle pored naziva koji osnivači odrede mora stajati: sportsko udruženje, sportski savez, sportski klub… Takođe, naziv mora biti na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Svako sportsko udruženje može registrovati naziv na stranom jeziku.

Da li sportsko udruženje mora imati pečat?

Obzirom na to da sportsko udruženje ima svojstvo pravnog lica, mora imati izrađeni pečat. Ono što je jako važno je da se naziv sportskog udruženja na pečatu izrađuje na način kako je izvršena registracija i da se sportskom udruženju ostavlja na raspolaganju da na pečatu navede i sedište i nazive u prevodu na druge strane jezike.

Gde može biti sedište sportskog udruženja?

Sedište sportskog udruženja biraju osnivači sportskog udruženja. Može biti u bilo kom gradu, mestu na teritoriji Republike Srbije. Takođe, sedište sportske organizacije nije fiksno, te se isto može promeniti odlukom nadležnog organa sportskog udruženja.

Kako se određuje grana sporta u okviru kojeg će sportsko udruženje delovati?

Grana sporta predstavlja glavni sport radi čijeg razvoja se osniva sportska organizacija. Pravilnikom o sportskim granama Republike Srbije, predviđene su sve grane sporta koje se mogu registrovati.

Zašto da usluge osnivanja vršim preko Agencije Direkta?

Naručivanjem usluge osnivanja preko naše agencije obezbeđujete da Vaša prijava bude pravilno popunjena i u skladu sa zakonskim propisima. Naš tim stručnjaka proverava sve prijave pre slanja u APR da bi se izbegle uobičajene greške. Na taj način sprečava se donošenje negativnog rešenja i odlaganje postupka osnivanja uz dodatne troškove. Nepotpuna dokumentacija i nepravilno popunjene prijave osnivanja mogu Vas koštati vremena i novca.

Imate li Vi neko pitanje?

Ukoliko na ovoj stranici niste pronašli odgovor na Vaše pitanje vezano za osnivanje sportskog udruženja, budite slobodni da nam ga postavite. Naš tim spoljnih saradnika iz oblasti registracije privrednih subjekata, u najkraćem roku će Vam pružiti odgovore i informacije vezane za osnivanje sportskog udruženja. Pitanje možete postaviti ostavljanjem komentara pri dnu stranice ili putem naše kontakt forme.

Kontakt

Slične usluge

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Nazad na Vrh stranice