Preduzetnička radnja

Osnivanje preduzetničkih radnji

Opis usluge

Agencija Direkta posvećena je uspehu svojih klijenata. Postavljajući stabilnu osnovu za dalji razvoj poslovanja, svoje klijente usmeravamo na put uspeha, u vidu usluga registrovanja privrednih subjekata, kreiranja korporativnog identiteta, poreskog konsultovanja, vođenja poslovnih knjiga, izrade veb sajtova i kreiranja marketing kampanja. Prepoznali smo potrebe klijenata za internet prisustvom kao ključnim faktorom uspeha savremenog poslovanja i u tom pogledu posebno se ponosimo time što smo prvi objedinili navedene usluge. Na taj način, štedimo Vaš novac i vreme, a istovremeno obezbeđujemo kompetentnost Vašeg prisustva na tržištu u gotovo svim oblastima, u najkraćem vremenskom periodu. Agencija Direkta je Vaš prvi poslovni saradnik.

Kako pokrenuti poslovanje?

Doneli ste odluku da budete deo uspešnog poslovnog sveta. Pokreće Vas preduzetnički duh i imate sjajnu poslovnu ideju za realizaciju. Koji su Vaši dalji koraci? Prvi korak u procesu pokretanja poslovanja jeste odabir naziva Vaše buduće radnje. Nakon besplatne provere dostupnosti naziva, izaberite paket usluga iz naše ponude koji najviše odgovara Vašim potrebama. Popunjavanjem jednostavnog online formulara obezbeđujete nam sve potrebne podatke za pokretanje Vašeg biznisa. Kompletnu profesionalnu uslugu, kao i podršku, dobijate od tima stručnjaka iz oblasti prava, knjigovodstva, grafičkog dizajna i internet marketinga koji će Vam potom kreirati jedinstvenu poslovnu strategiju. Celokupan postupak od popunjavanja formulara do registracije poslovanja traje najviše 3 dana. Uz našu podršku, Vaša poslovna ideja postaje uspešna realizacija.

Kako će se zvati Vaša radnja?

Naziv vašeg poslovanja predstavlja ključni faktor u ostavljanju prvog utiska kod budućih klijenata i kreiranju poslovnog identiteta (brenda). Sa aspekta osnivanja radnje, neophodno je i osmisliti ime koje je slobodno za registraciju. Svim našim posetiocima besplatno nudimo mogućnost provere dostupnosti naziva buduće radnje i uskladjenosti naziva sa pretežnom delatnošću. Potrebno je samo u ponuđenim poljima uneti željeni naziv i Vašu e-mail adresu i u roku od 24 časa bićete obavešteni o dostupnosti željenog imena.

Paketi usluga

START

100€ *sa uračunatom taksom APR-a

    • Izrada dokumentacije
    • Izrada automat pečata
    • Taksa za otvaranje radnje
    • Otvaranje tekućeg računa
    • PORESKO KONSULTOVANJE
    • KREIRANJE POSLOVNOG EMAIL-a
    • KNJIGOVODSTVENO KONSULTOVANJE

BUSINESS

200€ *sa uračunatom taksom APR-a
    • Izrada dokumentacije
    • Izrada automat pečata
    • Taksa za otvaranje radnje
    • Otvaranje tekućeg računa
    • PORESKO KONSULTOVANJE
    • KREIRANJE POSLOVNOG EMAIL-a
    • KNJIGOVODSTVENO KONSULTOVANJE

Prepustite nam pokretanje svog poslovanja i budite korak bliže uspehu

Za Vaš poslovni uspeh neophodna je odgovarajuća profesionalna podrška. Stručni tim agencije Direkta nudi vam regulativnu, knjigovodstvenu i marketinšku podršku pri pokretanju Vašeg poslovanja. Postupak osnivanja, finansijski konsalting i promociju biznisa prepustite nama, Vi se neometano fokusirajte na ciljeve i rezultate u okviru svoje stručne oblasti

Pravne usluge

Svojim klijentima pružamo pravnu podršku u izradi svih pravnih akata neophodnih za normalno funkcionisanje i zakonito poslovanje
Saznaj više

Knjigovodstvo

Cilj vođenja poslovnih knjiga jeste da pomogne preduzetnicima da redovno prate svoje poslovanje u finansijskom smislu
Saznaj više

Internet prisustvo

Izradom internet prezentacije u mogućnosti ste da budućim klijentima efikasno predstavite vaše proizvode ili usluge koje pružate
Saznaj više

Aktuelnosti

Više informacija i korisnih saveta o pokretanju poslovanja, značaju vizuelnog identiteta i internet prisustvu, možete pronaći na našoj blog stranici posvećenoj ovoj tematici. Za naš portal svoje autorske tekstove i mišljenja iznose naši zaposleni, kao i spoljni saradnici, stručnjaci u pomenutim oblastima. Svake nedelje bićete u prilici da pročitate novi tekst koji će Vam olakšati proces pokretanja poslovanja i uputiti Vas o trendovima internet marketinga. Naše tekstove i ostale aktuelnosti možete pratiti i na Facebook i Google+ stranicama agencije Direkta.

Zašto izabrati nas?

 • Mi najbolje razumemo potrebe i troškove budućih preduzetnika
 • Obezbeđujemo svu potrebnu dokumentaciju za osnivanje radnje
 • Uslugu osnivanja za Vas obavlja tim dipl. pravnika i advokata
 • Jedini nudimo objedinjene usluge osnivanja i digit. marketinga
 • Pružamo ključnu podršku u pokretanju Vašeg poslovanja
 • Savetujemo Vas i u nastavku razvoja poslovanja
 • Profesionalno vas predstavljamo budućim klijentima
 • Štedimo Vaše vreme, novac i energiju

Pokrenite svoje poslovanje brzo i efikasno

Popunite online formular i dostavite nam sve potrebne podatke za osnivanje radnje

Najčešća pitanja i odgovori

Kako bismo svim posetiocima sajta i budućim klijentima na najbrži i što jednostavniji način pružili mogućnost da dodju do informacija koje ih interesuju u vezi osnivanje radnje, prikupili smo set najčešćih pitanja i odgovora dobijenih u dosadašnjem radu sa klijentima.

Šta je preduzetnik (PR)?

Preduzetnik je poslovno sposobno fizičko lice koje obavlja delatnost u cilju ostvarivanja prihoda. Preduzetnik se postaje onog trenutka kada se registruje kod državnog organa kod nas dopropoznati APR. Odgovara celokupnom imovinom i u tu imovinu ulazi i imovina koju stiče u vezi sa obavljanjem delatnosti. Preduzetničke radnje osnivaju se po Zakonu o privrednim društvima.

Po čemu se preduzetnik razlikuje od ostalih pravnih formi?

Preduzetnik nema pravni subjektivitet i ne može da spada u istu kategoriju onih preduzeća – pravnih lica odnosno privrednih društava prvenstveno u smislu poreskih propisa. Preduzetnik je osoba koja je dužna da sve poslovne promene koje su vezane za delatnost koju obavlja da evidentira u propisanim poslovnim knjigama i da na kraju obračuna poreze i doprinose. Što je najvažnije preduzetnik za sve obaveze svog biznisa odgovara celokupnom svojom ličnom imovinom i imovinom poslovanja, dok privredna društva odgovaraju samo u iznosu osnivačkog kapitala.

Ko može osnovati preduzetničku radnju?

Osnivanje radnje može izvršiti svako punoletno radno sposobno lice.

Da li jedno lice može osnovati dve ili više preduzetničkih radnji?

Registracijom lice se može registrovati samo jednom. Ali to ne sprečava isto lice da obavlja više delatnosti kao preduzetnik u isto vreme.

Da li lice koje je već u radnom odnosu može osnovati preduzetničku radnju?

Svako lice može biti u radnom odnosu i registrovati se kao preduzetnik.

Šta je to šifra delatnosti?

Šifra delatnosti ili bolje rečeno šifarnik delatnosti je spisak odnosno lista svih delatnosti u Republici Srbiji koja je uređena i kategorisana i u kojoj je svakoj delatnosti dodeljena šifra a sve u cilju standardizacije.

Da li su preduzetnici oslobođeni plaćanja poreza za prvu godinu poslovanja?

Svako ko se registruje kao preduzetnik je dužan da poštuje poreske zakone u Republici Srbiji što znači da će u zavisnosti od sistema oporezivanja morati da plaća mesečno porez i doprinose do svakog 15. u mesecu za prethodni mesec.

Koja je povoljnija opcija plaćanja poreza, paušalno oporezivanje ili vođenje knjiga?

Najprecizniji odgovor može dobiti svako lice koje se obrati Agenciji Direkta zato što da bi se dobio pravi odgovor neophodno je dobiti od budućeg preduzetnika određene smernice kao što su: delatnost, planirani troškovi, planirani bruto prihodi i slično. Ukoliko se dalje insistira na odgovoru onda možemo preneti naše iskustvo i reći da je u većini slučajeva isplativije voditi poslovne knjige i koristiti sistem samooporezivanja nego biti paušalno oporezovan tj. Plaćati porez po rešenju Poreskog organa.

Zašto da usluge osnivanja vršim preko Agencije Direkta?

Naručivanjem usluge osnivanja preko naše agencije obezbeđujete da Vaša prijava bude pravilno popunjena i u skladu sa zakonskim propisima. Naš tim stručnjaka proverava sve prijave pre slanja u APR da bi se izbegle uobičajene greške. Na taj način sprečava se donošenje negativnog rešenja i odlaganje postupka osnivanja uz dodatne troškove. Nepotpuna dokumentacija i nepravilno popunjene prijave osnivanja mogu Vas koštati vremena i novca.

Imate li Vi neko pitanje?

Ukoliko na ovoj stranici niste pronašli odgovor na Vaše pitanje vezano za osnivanje radnje, budite slobodni da nam ga postavite. Naš tim pravnika iz oblasti registracije privrednih subjekata, u najkraćem roku će Vam pružiti odgovore i informacije vezane za osnivanje radnje. Pitanje možete postaviti ostavljanjem komentara pri dnu stranice ili putem naše kontakt forme.

Kontakt

Slične usluge

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Nazad na Vrh stranice