Privredna društva

Osnivanje privrednih društava

Opis usluge

Agencija Direkta posvećena je uspehu svojih klijenata. Postavljajući stabilnu osnovu za dalji razvoj poslovanja, svoje klijente usmeravamo na put uspeha, u vidu usluga registrovanja privrednih subjekata, kreiranja korporativnog identiteta, poreskog konsultovanja, vođenja poslovnih knjiga, izrade veb sajtova i kreiranja marketing kampanja. Prepoznali smo potrebe klijenata za internet prisustvom kao ključnim faktorom uspeha savremenog poslovanja i u tom pogledu posebno se ponosimo time što smo prvi objedinili navedene usluge. Na taj način, štedimo Vaš novac i vreme, a istovremeno obezbeđujemo kompetentnost Vašeg prisustva na tržištu u gotovo svim oblastima, u najkraćem vremenskom periodu. Agencija Direkta je Vaš prvi poslovni saradnik.

Kako pokrenuti poslovanje?

Doneli ste odluku da budete deo uspešnog poslovnog sveta. Pokreće Vas preduzetnički duh i imate sjajnu poslovnu ideju za realizaciju. Koji su Vaši dalji koraci? Prvi korak u procesu pokretanja poslovanja jeste odabir naziva Vaše buduće firme. Nakon besplatne provere dostupnosti naziva, izaberite paket usluga iz naše ponude koji najviše odgovara Vašim potrebama. Popunjavanjem jednostavnog online formulara obezbeđujete nam sve potrebne podatake za pokretanje Vašeg biznisa. Kompletnu profesionalnu uslugu, kao i podršku, dobijate od tima stručnjaka iz oblasti prava, knjigovodstva, grafičkog dizajna i internet marketinga koji će Vam potom kreirati jedinstvenu poslovnu strategiju. Celokupan postupak od popunjavanja formulara do registracije poslovanja traje najviše 5 dana, dok u roku od mesec dana ostvarujete efikasno poslovanje. Uz našu podršku, Vaša poslovna ideja postaje uspešna realizacija.

Kako će se zvati Vaša firma?

Naziv vašeg poslovanja predstavlja ključni faktor u ostavljanju prvog utiska kod budućih klijenata i kreiranju poslovnog identiteta (brenda). Sa aspekta osnivanja firme, neophodno je i osmisliti ime koje je slobodno za registraciju. Svim našim posetiocima besplatno nudimo mogućnost provere dostupnosti naziva buduće firme i uskladjenosti naziva sa pretežnom delatnošću. Potrebno je samo u ponuđenim poljima uneti željeni naziv i Vašu e-mail adresu i u roku od 24 časa bićete obavešteni o dostupnosti željenog imena.

Paketi usluga

START

250€ *sa uračunatom taksom APR-a

    • Izrada dokumentacije
    • Izrada automat pečata
    • Taksa za otvaranje firme
    • Otvaranje tekućeg računa
    • PORESKO KONSULTOVANJE
    • KREIRANJE POSLOVNOG EMAIL-a
    • KNJIGOVODSTVENO KONSULTOVANJE

BUSINESS

400€ *sa uračunatom taksom APR-a
    • Izrada dokumentacije
    • Izrada automat pečata
    • Taksa za otvaranje firme
    • Otvaranje tekućeg računa
    • PORESKO KONSULTOVANJE
    • KREIRANJE POSLOVNOG EMAIL-a
    • KNJIGOVODSTVENO KONSULTOVANJE

Prepustite nam pokretanje svog poslovanja i budite korak bliže uspehu

Za Vaš poslovni uspeh neophodna je odgovarajuća profesionalna podrška. Stručni tim agencije Direkta nudi vam regulativnu, knjigovodstvenu i marketinšku podršku pri pokretanju Vašeg poslovanja. Postupak osnivanja, finansijski konsalting i promociju biznisa prepustite nama, Vi se neometano fokusirajte na ciljeve i rezultate u okviru svoje stručne oblasti

Pravne usluge

Svojim klijentima pružamo pravnu podršku u izradi svih pravnih akata neophodnih za normalno funkcionisanje i zakonito poslovanje
Saznaj više

Knjigovodstvo

Cilj vođenja poslovnih knjiga jeste da pomogne preduzetnicima da redovno prate svoje poslovanje u finansijskom smislu
Saznaj više

Internet prisustvo

Izradom internet prezentacije u mogućnosti ste da budućim klijentima efikasno predstavite vaše proizvode ili usluge koje pružate
Saznaj više

Aktuelnosti

Više informacija i korisnih saveta o pokretanju poslovanja, značaju vizuelnog identiteta i internet prisustvu, možete pronaći na našoj blog stranici posvećenoj ovoj tematici. Za naš portal svoje autorske tekstove i mišljenja iznose naši zaposleni, kao i spoljni saradnici, stručnjaci u pomenutim oblastima. Svake nedelje bićete u prilici da pročitate novi tekst koji će Vam olakšati proces pokretanja poslovanja i uputiti Vas o trendovima internet marketinga. Naše tekstove i ostale aktuelnosti možete pratiti i na Facebook i Google+ stranicama agencije Direkta.

Zašto izabrati nas?

 • Mi najbolje razumemo potrebe i troškove budućih preduzetnika
 • Obezbeđujemo svu potrebnu dokumentaciju za osnivanje firme
 • Uslugu osnivanja za Vas obavlja tim dipl. pravnika i advokata
 • Jedini nudimo objedinjene usluge osnivanja i digit. marketinga
 • Pružamo ključnu podršku u pokretanju Vašeg poslovanja
 • Savetujemo Vas i u nastavku razvoja poslovanja
 • Profesionalno vas predstavljamo budućim klijentima
 • Štedimo Vaše vreme, novac i energiju

Pokrenite svoje poslovanje brzo i efikasno

Popunite online formular i dostavite nam sve potrebne podatke za osnivanje firme

Najčešća pitanja i odgovori

Kako bismo svim posetiocima sajta i budućim klijentima na najbrži i što jednostavniji način pružili mogućnost da dodju do informacija koje ih interesuju u vezi osnivanje firme, prikupili smo set najčešćih pitanja i odgovora dobijenih u dosadašnjem radu sa klijentima.

Šta je to privredno društvo (d.o.o)?

Privredno društvo je preduzeće, firma odnosno pravno lice. Pravno lice je lice koje nije od krvi i mesa nego su njegovi organi: direktor, skupština, nadzorni odbor, imovina, obaveze, kapital itd…

Po čemu se privredno društvo razlikuje od preduzetničke radnje?

Za oba oblika možemo da kažemo da su preduzeća s tim što privredno društvo ima svoj osnovni kapital u kome mogu učestvovati jedno ili više lica. Ista ta lica samim učestvovanjem u kapitalu bivaju i članovi skupštine koja dalje postavlja ostale organe u vidu direktora i nadzornog odbora a koja opet u određenom smislu ista upravljaju poslovanjem. Članovi – učesnici u kapitalu ubiraju profit, a ostali zaposleni samo zaradu. Ako preduzeće loše posluje i duguje mnogima onda to preduzeće jemči samo svojom imovinom za razliku od preduzetnika koji jemči lično svom svojom imovinom počevši od ličnih stvari i imovine. Preduzetnik je lice koji ipak mora više disciplina da poznaje da bi samostalno obavljao delatnost. On u osnovi nema platu tj. preciznije rečeno zaradu nego neposredno ostvaruje dobit odnosno neto prihod. U skorije vreme zakonodavac je uveo termin “Lična zarada preduzetnika” sa ciljem da bi preduzetniku umanjio plaćanje poreza i doprinosa.

Ko može osnovati privredno društvo?

Na prvom mestu odnosi se na ono lice koje ima kapital i koje želi da ga uloži u određeno preduzeće koje postoji ili koje tek želi da osnuje.

Šta je potrebno za osnivanje firme?

Za osnivanje firme potrebno je najpre sastaviti akt o osnivanju. Taj akt je polazna osnova da bi član ili članovi koji žele da učestvuju u kapitalu mogli da se registruju kod državnog organa, kod nas APR. U aktu su definisani osnovne stvari samog društva kao i međusobni odnosi članova, funkcionisanje organa itd…

Kako se vrši osnivanje privrednog društva?

Osnivanje privrednog društva je najbolje prepustiti profesionalnim licima koji imaju iskustvo u registraciji kao što je Agencija Direkta. Po upustvu se dobijaju popunjene isprave za dalju overu u Sudu. Dakle radi se o Aktu o osnivanju, overenim potpisima, overenom ovlašćenju, popunjavanju obrazaca APR-a i slično.

Šta je to akt o osnivanju?

Akt o osnivanju je osnovni dokument u kome se definišu osnovne stvari privrednog društva kao što je delatnost kojom želi da se bavi, pun i skraćen naziv, datum formiranja, organi društva, način glasanja na skupštini, međusobni odnosi članova itd…

Šta je to šifra delatnosti?

Šifra delatnosti ili bolje rečeno šifarnik delatnosti je spisak odnosno lista svih delatnosti u Republici Srbiji koja je uređena i kategorisana i u kojoj je svakoj delatnosti dodeljena šifra a sve u cilju standardizacije.

Koliko iznosi porez privrednog društva u prvoj godini i kako se on obračunava?

Privredno društvo plaća 15% poreza na dobit za razliku od preduzentika koji plaća 10%. Ne treba zaboraviti da dalje ako osnivači privrednog društva žele lično da podignu deo dobiti moraju da plate još 15% na svako podizanje.

Zašto da usluge osnivanja vršim preko Agencije Direkta?

Naručivanjem usluge osnivanje firme preko naše agencije obezbeđujete da Vaša prijava bude pravilno popunjena i u skladu sa zakonskim propisima. Naš tim stručnjaka proverava sve prijave pre slanja u APR da bi se izbegle uobičajene greške. Na taj način sprečava se donošenje negativnog rešenja i odlaganje postupka osnivanja uz dodatne troškove. Nepotpuna dokumentacija i nepravilno popunjene prijave osnivanja mogu Vas koštati vremena i novca.

Imate li Vi neko pitanje?

Ukoliko na ovoj stranici niste pronašli odgovor na Vaše pitanje vezano za osnivanje firme, budite slobodni da nam ga postavite. Naš tim pravnika iz oblasti registracije privrednih subjekata, u najkraćem roku će Vam pružiti odgovore i informacije vezane za osnivanje firme. Pitanje možete postaviti ostavljanjem komentara pri dnu stranice ili putem naše kontakt forme.

Kontakt

Slične usluge

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *