Zatvaranje udruženja građana
Obezbedite zatvaranje udruženja po skraćenom postupku.
zatvaranje udruženja ikonica
Skraćeni postupak za zatvaranje udruženja građana
Pokrenite postupak za zatvaranje udruženja građana kad god procenite da je to najbolja opcija i iskoristite mogućnost za zatvaranje udruženja po skraćenom postupku u skladu sa važećim zakonskim propisima.
Zatvaranje udruženja građana može biti izvedeno na dva načina. Klasičan postupak likvidacije traje 120 dana uz mogućnost da se završi u dve faze i skraćeni postupak koji se rešava u roku od nekoliko dana. Za skraćeni postupak potrebno je da imate izmirena sva dugovanja prema poreskoj upravi i odgovarajuća uverenja koja to dokazuju. Namenski se izrađuje set akata za zatvaranje udruženja koji se potpisani i overeni kod nadležnog organa predaju u Agenciji za privredne registre uz prijavu za brisanje udruženja iz Registra. Da li vas zanima kako najbrže da pokrenete skraćeni postupak za zatvaranje udruženja građana?
3 koraka do zatvaranja udruženja građana
01
Online formular
Započnite zatvaranje dostavljanjem podataka o udruženju građana.
02
Prikupljanje potvrda
Potrebno je da nam dostavite potvrde o izmirenim porezima.
03
Priprema dokumentacije
Naš tim izrađuje svu dokumentaciju za zatvaranje udruženja građana.
priprema dokumentacije za zatvaranje udruženja
Spremni za zatvaranje
udruženja građana?

Koji su uslovi za zatvaranje udruženja?

Kako biste uspešno obavili zatvaranje udruženja građana po skraćenom postupku, potrebno je da najpre angažujete tim ljudi iz oblasti prava koji će vam izraditi dokumentaciju, a onda da prikupite potpise većine osnivača. Uz odgovarajuća uverenja iz poreske uprave, čitav proces može biti gotov za nekoliko dana.
Nisu sva udruženja građana u mogućnosti da se izbrišu iz Registra po skraćenom postupku. Potrebno je najpre uraditi analizu i na osnovu postojećih finansijskih, računovodstvenih i drugih poslovnih odnosa koje je udruženje imalo, predložiti najpovoljniji način za zatvaranje. Ukoliko postoje dugovi oko neizmirenih poreskih obaveza ili prema poveriocima, nerešeni sudski postupci, i druge situacije, moguće je pokrenuti proces likvidacije, ali će zatvaranje, tj. brisanje iz Registra biti onemogućeno. Najbolje je da proverite da li vaše udruženje građana ispunjava uslove za zatvaranje.

Proverite da li ispunjavate uslove za zatvaranje udruženja


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su vam konsultacije za zatvaranje udruženja građana?

  Proverite sve aspekte zatvaranja, da li ispunjavate uslove za zatvaranje po skraćenom postupku i upoznajte se sa neophodnim koracima likvidacije.

  Pratite zatvaranje svog udruženja građana
  Samo za klijente Direkte omogućen je digitalizovan proces vođenja postupka za zatvaranje udruženja preko jedinstvenog sistema za praćenja statusa predmeta.
  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom za koji ste nas angažovali. Od pokretanja likvidacije pa sve do donošenja rešenja o zatvaranju i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku, sve je digitalizovano i u skladu sa maksimalnom uštedom vremena. Pružamo vam transparentnost i kompletnu upućenost u proces, čime postižete bolju organizaciju vremena i troškova. Potrebno je samo da se prijavite da želite da pratite status zatvaranja udruženja i sve promene statusa će vam biti dostupne kao deo vašeg naloga na našem portalu, a pored toga automatska obaveštenja stizaće vam na vašu email adresu. Sve što vam preostaje je da se opustite i da potpuno mirni posmatrate kako umesto vas vodimo proces za zatvaranje udruženja građana.
  Online zatvaranje udruženja građana
  Proceduru zatvaranja udruženja građana možete pokrenuti bilo kada kontaktiranjem naše korisničke podrške putem online chat-a ili naručivanjem paketa usluga uz dostavljanje svih potrebnih podataka kroz online formular kako bi se postupak zatvaranja pokrenuo.
  Na ovaj način dobijate brzo pokretanje zatvaranja udruženja i stručnu podršku za sve neophodne korake koje bi trebalo preduzeti kako bi se vaše udruženje građana zatvorilo bez poteškoća i po skraćenom postupku. Naši online agenti stoje vam na raspolaganju za sva pitanja i za sve instrukcije u vezi naručivanja usluge za zatvaranje udruženja građana. Nakon naručivanja usluge, za naše klijente implementirali smo sistem praćenja statusa predmeta, kako biste u svakom trenutku mogli da znate u kojoj fazi se nalazi vaš predmet i koliko vremena je preostalo do donošenja rešenja APR-a o konačnom zatvaranju udruženja.
  Direkta
  Podrška vašim poslovnim odlukama
  Pružamo vam mogućnost da brzo i efikasno zatvorite udruženje građana putem zakonske opcije za zatvaranje po skraćenom postupku radi što veće uštede vremena i troškova. Uz to, procesi u Direkti su potpuno transparentni zahvaljujući jedinstvenom sistemu za praćenje statusa predmeta putem koga možete biti u toku sa svim koracima tokom postupka zatvaranja koji ste nam prepustili da vodimo umesto vas. Takođe, putem online chat-a u svakom trenutku možete kontaktirati našu korisničku podršku je tu za sva pitanja i instrukcije vezane za naručivanje naših usluga, praćenje statusa ili samog procesa zatvaranja.
  ZATVARANJE UDRUŽENJA
  €100
  *promo cena sa uključenim taksama
  Izrada dokumentacije
  Takse za zatvaranje udruženja
  Vođenje postupka
  Preuzimanje rešenja
  Praćenje statusa predmeta
  Promotivna ponuda sa akcijskom cenom za zatvaranje udruženja važi još:
  2021/10/22 17:00
  Zašto izabrati Direktu za zatvaranje udruženja građana?
  Praćenje statusa predmeta
  Pratite proceduru za zatvaranja udruženja građana u svakom trenutku
  Online konsultacije
  Putem našeg chat-a možete se informisati o proceduri za zatvaranje udruženja
  Sve na jednom mestu
  Nudimo i knjigovodstveni deo vođenja postupka ukoliko za tim ima potrebe
  Izrada dokumentacije
  Obezbeđujemo svu potrebnu dokumentaciju za zatvaranje udruženja
  Stručan tim na raspolaganju
  Proces zatvaranja vodi tim diplomiranih pravnika sa iskustvom u privrednom pravu
  Zaštita ličnih podataka
  Na našem sajtu garantujemo bezbednost svih vaših ostavljenih ličnih podataka
  Blanche Fields
  Google, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Tim Cook
  Apple, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Elon Musk
  X space, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Šta je sve potrebno za zatvaranje udruženja građana?
  Za zatvaranje udruženja građana po skraćenom postupku, potrebna su uverenja o izmirenim porezima i doprinosima, set dokumenata koje je potrebno da potpiše većina osnivača i prijava brisanja udruženja iz APR-a, uz plaćene takse.
  Koji su uslovi za zatvaranje po skraćenom postupku?
  Potrebno je da budu izmireni svi dugovi pre pokretanja postupka što dokazuju uverenja iz poreske uprave koja se prilažu uz set dokumenata koji se predaju u Agenciju za privredne registre.
  Da li se može zatvoriti udruženje ukoliko postoji sudski spor?
  U tom slučaju je potrebno da se sudski spor reši donošenjem presude, nakon čega bi trebalo uraditi analizu sa pravnog i knjgovodstvenog aspekta da li udruženje može ući u postupak zatvaranja ili ne.
  Koliko traje zatvaranje udruženja građana?
  Postupak likvidacije traje 2-3 meseca. Međutim, moguće je zatvaranje udruženja po ubrzanom postupku u trajanju od nekoliko dana. Međutim, za ubrzani postupak je potrebno da udruženje ispuni određene uslove u skladu sa Zakonom.
  Ko izdaje uverenja o izmirenim porezima i doprinosima?
  Zastupnik udruženja bi trebalo da dobije uverenja u nadležnoj filijali poreske uprave prema sedištu udruženja, ili to može uzeti ovlašćeni knjigovođa umesto njega. Pored tog uverenja potrebno je dobiti i uverenje iz uprave prihoda na opštini gde je udruženje registrovano. Obe potvrde imaju važnost 5 dana.
  Zašto da prepustim zatvaranje udruženja timu Direkte?
  Naručivanjem usluge preko naše agencije dobijate dokumentaciju u skladu sa zakonskim propisima, spremnu za potpisivanje i overu. Naš tim stručnjaka ima dugogodišnje iskustvo u vođenju postupaka pred APR-om. Na taj način sprečavate odbacivanje prijava i odlaganje postupka zatvaranja uz dodatne troškove.
  Zainteresovani ste za zatvaranje udruženja građana?
  Pokrenite postupak brzo i efikasno