Zatvaranje sportskog udruženja
Odlučite se za proces zatvaranja sportskog udruženja po ubrzanom postupku.
Zatvaranje sportskog udruženja po ubrzanom postupku
Ako ste doneli odluku da zatvorite sportsko udruženje trebalo bi da znate da postoji zakonska opcija za ubrzani postupak koji traje svega par dana, ali uz odgovarajuću podršku i stručno vođenje postupka.
Postupak likvidacije za sportska udruženja po važećem Zakonu o sportu može da se uradi po skraćenom postupku, za razliku od klasičnog procesa likvidiranja koji traje nekoliko meseci. Uz odgovarajuću dokumentaciju i stručno vođenje postupka, celokupna procedura uz vašu superviziju može biti završena za svega nekoliko dana. Ubrzani postupak zahteva izmirene poreske obaveze u celosti, tj. uverenja koja to dokazuju i uz potpisanu dokumentaciju od strane većine članova, predaje se prijava za brisanje udruženja u Agenciji za privredne registre. Da li vas zanima kako da najbrže pokrenete skraćeni postupak za zatvaranje sportskog udruženja?
3 koraka do zatvaranja sportskog udruženja
01
Online formular
Započnite zatvaranje dostavljanjem podataka o sportskom udruženju.
02
Prikupljanje potvrda
Potrebno je da nam dostavite potvrde o izmirenim porezima.
03
Priprema dokumentacije
Naš tim izrađuje svu dokumentaciju za zatvaranje sportskog udruženja.
formular zatvaranje sportskog udruženja
Spremni za zatvaranje
sportskog udruženja?

Koji su uslovi za zatvaranje sportskog udruženja?

Kako biste uspešno zatvarili sportsko udruženje po ubrzanom postupku, potrebno je da angažujete tim ljudi iz oblasti prava koji će vam izraditi dokumentaciju. Uz odgovarajuća uverenja iz poreske uprave i saglasnost članova, čitav proces može biti gotov za nekoliko dana.
Nisu sva sportska udruženja u mogućnosti da se zatvore po ubrzanom postupku. Potrebno je najpre uraditi analizu i na osnovu postojećih finansijskih, računovodstvenih i drugih poslovnih odnosa koje je sportsko udruženje imalo, predložiti najpovoljniji način za zatvaranje. Ukoliko postoje dugovi oko neizmirenih poreskih obaveza ili prema poveriocima, nerešeni sudski postupci, i druge situacije, moguće je pokrenuti proces likvidacije, ali će zatvaranje, tj. brisanje iz Registra biti onemogućeno. Najbolje je da proverite da li vaše sportsko udruženje ispunjava uslove za zatvaranje.

Proverite da li ispunjavate uslove za zatvaranje sportskog udruženja


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su Vam konsultacije
  za zatvaranje sportskog udruženja?

  Proverite da li ispunjavate uslove za pokretanje ubrzanog postupka i upoznajte se detaljno sa neophodnim koracima za zatvaranje sportskog udruženja.

  Pratite zatvaranje svog sportskog udruženja
  Samo klijentima Direkte omogućen je digitalizovan proces vođenja postupka za zatvaranje sportskog udruženja preko unikatnog sistema za praćenja statusa predmeta.
  Omogućeno vam je da u realnom vremenu pratite šta se dešava sa vašim postupkom za koji ste nas angažovali. Od pokretanja postupka pa sve do donošenja rešenja o zatvaranju i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku, sve je digitalizovano i u skladu sa maksimalnom uštedom vremena. Pružamo vam transparentnost i kompletnu upućenost u proces, čime postižete bolju organizaciju vremena i troškova. Potrebno je samo da se prijavite da želite da pratite status zatvaranja svog sportskog udruženja i sve promene statusa će vam biti dostupne kao deo vašeg naloga na našem portalu, a pored toga automatska obaveštenja stizaće vam na email adresu. Sve što vam preostaje je da se opustite i da potpuno bezbrižni posmatrate kako umesto vas vodimo proces za zatvaranje sportskog udruženja.
  Online zatvaranje sportskog udruženja
  Proceduru zatvaranja udruženja možete pokrenuti bilo kada kontaktiranjem naše korisničke podrške putem online chat-a ili naručivanjem paketa usluga uz dostavljanje svih potrebnih podataka kroz online formular kako bi se postupak zatvaranja pokrenuo.
  Ovim putem dobijate brzo pokretanje zatvaranja sportskog udruženja i stručnu podršku za sve neophodne akcije koje bi trebalo preduzeti kako bi se vaše udruženje zatvorilo bez poteškoća i po ubrzanom postupku. Naši online konsultanti stoje vam na raspolaganju za sve instrukcije u vezi sa naručivanjem usluge za zatvaranje sportskog udruženja. Nakon naručivanja, za naše klijente implementirali smo sistem praćenja statusa predmeta, kako biste u svakom trenutku mogli da znate u kojoj fazi se nalazi vaš predmet i koliko vremena je preostalo do donošenja rešenja APR-a o konačnom zatvaranju vašeg sportskog udruženja.
  Direkta
  Podrška vašim odlukama
  Zatvorite sportsko udruženje putem zakonske opcije za zatvaranje po ubrzanom postupku radi što veće uštede vremena i troškova. Uz to, Direkta vam pruža mogućnost pristupa poslovnim procesima zahvaljujući jedinstvenom sistemu za praćenje statusa predmeta putem koga možete biti u toku sa svim koracima tokom postupka zatvaranja koji ste nam prepustili da vodimo umesto vas. Takođe, putem online chat-a u svakom trenutku možete kontaktirati našu korisničku podršku je tu za sva pitanja i instrukcije vezane za naručivanje naših usluga, praćenje statusa ili samog procesa zatvaranja sportskog udruženja.
  ZATVARANJE SPORTSKOG UDRUŽENJA
  €100
  *promo cena sa uključenim taksama
  Izrada dokumentacije
  Vođenje postupka
  Takse za zatvaranje udruženja
  Preuzimanje rešenja
  Praćenje statusa predmeta
  Promotivna ponuda sa akcijskom cenom za zatvaranje sportskog udruženja važi još:
  2021/10/22 17:00
  Zašto izabrati Direktu za zatvaranje sportskog udruženja?
  Online konsultacije
  Putem našeg chat-a možete se informisati o proceduri za zatvaranje udruženja
  Praćenje statusa predmeta
  Pratite proceduru za zatvaranja sportskog udruženja u svakom trenutku
  Izrada dokumentacije
  Obezbeđujemo svu potrebnu dokumentaciju za zatvaranje udruženja
  Stručan tim na raspolaganju
  Proces zatvaranja vodi tim diplomiranih pravnika sa iskustvom u privrednom pravu
  Zaštita ličnih podataka
  Na našem sajtu garantujemo bezbednost svih vaših ostavljenih ličnih podataka
  Sve na jednom mestu
  Nudimo i knjigovodstveni deo vođenja postupka ukoliko za tim ima potrebe
  Blanche Fields
  Google, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Tim Cook
  Apple, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Elon Musk
  X space, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Šta je sve potrebno za zatvaranje sportskog udruženja?
  Za zatvaranje sportskog udruženja po ubrzanom postupku, potrebna su uverenja o izmirenim porezima i doprinosima, set dokumenata koje je potrebno da potpiše većina osnivača i prijava brisanja udruženja iz APR-a, uz plaćene takse.
  Može li da se zatvori sportsko udruženje ako ima dugova?
  Ne. Moguće je pokrenuti postupak likvidacije, ali se udruženje ne može zatvoriti, tj. izbrisati iz Registra ukoliko nisu izmirena sva dugovanja na ime poreza, doprinosa ili drugih potraživanja.
  Koliko traje zatvaranje sportskog udruženja?
  Postupak likvidacije traje 2-3 meseca. Po novom zakonu o sportu iz 2016. godine, moguće je zatvaranje sportskog udruženja po ubrzanom postupku u trajanju od nekoliko dana. Međutim, za ubrzani postupak je potrebno da udruženje ispuni određene uslove u skladu sa Zakonom.
  Može li se zatvoriti udruženje ako traje sudski spor?
  U tom slučaju je potrebno da se sudski spor reši donošenjem presude, nakon čega bi trebalo uraditi analizu sa pravnog i knjgovodstvenog aspekta da li udruženje može ući u postupak zatvaranja ili ne.
  Ko izdaje uverenja o izmirenim porezima i doprinosima?
  Zastupnik udruženja bi trebalo da dobije uverenja u nadležnoj filijali poreske uprave prema sedištu udruženja, ili to može uzeti ovlašćeni knjigovođa umesto njega. Pored tog uverenja potrebno je dobiti i uverenje iz uprave prihoda na opštini gde je udruženje registrovano. Obe potvrde imaju važnost 5 dana.
  Zašto da prepustim zatvaranje udruženja timu Direkte?
  Naručivanjem usluge preko naše agencije dobijate dokumentaciju u skladu sa zakonskim propisima, spremnu za potpisivanje i overu. Naš tim stručnjaka ima dugogodišnje iskustvo u vođenju postupaka pred APR-om. Na taj način sprečavate odbacivanje prijava i odlaganje postupka zatvaranja uz dodatne troškove.
  Zainteresovani ste za zatvaranje sportskog udruženja?
  Zatvorite sportsko udruženje brzo i efikasno