Zatvaranje radnje
Prepustite nama zatvaranje radnje i maksimalno uštedite vreme.
zatvaranje radnje preduzetnika
Zakonska opcija za prestanak obavljanja delatnosti
Promena poslovnog pravca, velike stope poreza, neisplativost delatnosti, pronalazak novog posla ili potreba za širenjem firme, najčešći su razlozi za zatvaranje radnje. Pokrenite postupak čim zaključite da je to najbolje rešenje.
Preduzetnik je idealna pravna forma za start poslovanja i testiranje tržišta za određenu delatnost. Međutim, nekad se u praksi pokaže da poslovna ideja ne daje predviđene rezultate i da sam opstanak na tržištu nije isplativ. Najčešće su i velike stope poreza razlog za prekid obavljanja delatnosti. Prednost preduzetničke radnje je što je procedura zatvaranja jednostavnija i brža od zatvaranja privrednog društva, tako da je ova zakonska opcija ponekad i najbolje rešenje za eliminaciju dodatnih troškova i poreskih obaveza. Da li vas zanima koji je najbrži način za zatvaranje radnje?
3 koraka do zatvaranja radnje
01
Online formular
Započnite proces zatvaranja radnje bilo kada, brzo i jednostavno.
02
Prikupljanje potvrda
Potrebno je da nam dostavite potvrde o izmirenim porezima.
03
Priprema dokumentacije
Potrebno je dostaviti uverenja o izmirenim dugovanjima radnje.
online formular za zatvaranje radnje
dokumentacija za zatvaranje radnje
Zainteresovani za
zatvaranje radnje?

Koji su uslovi za zatvaranje radnje?

Kako biste uspešno zatvorili radnju i izbrisali se iz registra preduzetnika APR-a, potrebno je pribaviti uverenje iz Poreske uprave o izmirenim poreskim obavezama, kao i uverenje iz Uprave prihoda o izmirenim obavezama prema lokalnoj administraciji.
Ovo je neophodna dokumentacija koju bi preduzetnik trebalo blagovremeno da pribavi u nadležnim filijalama poreske i lokalne uprave. Oba uverenja validna su samo 5 dana od dana navedenog kao datum dokumenta i u tom roku bi trebalo da se predaju u APR. Iz ovog razloga, potrebna je precizna sinhronizacija aktivnosti sa našim konsultantima kako bi se proces zatvaranja radnje uspešno priveo kraju.

Proverite da li ispunjavate uslove za zatvaranje radnje


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su Vam konsultacije
  za zatvaranje radnje?

  Ukoliko imate specifičnu situaciju vezanu za zatvaranje radnje, najbolje je da se konsultujete sa stručnjacima pre pokretanja postupka.

  Pratite zatvaranje svoje radnje
  Samo za klijente Direkte digitalizovali smo proces vođenja postupka za zatvaranje radnje i implementirali smo jedinstven sistem za praćenje statusa predmeta.
  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom zatvaranja radnje, od pokretanja pa sve do donošenja rešenja i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku. Kroz transparentnost našeg poslovanja, pružamo vam kompletnu upućenost u proces, bolju organizaciju vremena i optimizaciju vaših troškova. Dovoljno je samo da se prijavite za praćenje statusa predmeta i bilo kakve promene statusa možete pratiti u okviru svog naloga na našem portalu, a pored toga promene statusa stizaće vam automatski u vidu obaveštenja na vašu email adresu. Nakon toga, ostaje vam samo da se opustite i da potpuno bezbrižni posmatrate kako umesto vas vodimo proces za zatvaranje radnje.
  Online zatvaranje radnje
  Proceduru zatvaranja radnje možete pokrenuti u bilo kom trenutku, kontaktiranjem naše korisničke podrške putem online chat-a ili naručivanjem paketa usluga uz dostavljanje svih potrebnih podataka kako bi se postupak pokrenuo.
  Na ovaj način obezbeđujete brzo pokretanje postupka i stručnu podršku pri dobijanju svih potrebnih informacija o neophodnim koracima koje bi trebalo preduzeti kako bi se vaša radnja zatvorila u što kraćem roku. Naši online agenti stoje vam na raspolaganju za sva pitanja i za sve instrukcije u vezi naručivanja naših usluga. Nakon naručivanja usluge, za naše klijente implementirali smo sistem praćenja statusa predmeta, kako biste u svakom trenutku mogli znati u kojoj fazi se nalazi vaš predmet i koje je preostalo vreme do donošenja rešenja APR-a o brisanju vaše radnje iz registra.
  Direkta
  Sve na jednom mestu
  Pružamo vam mogućnost da brzo i efikasno okončate proces za zatvaranje radnje. Umesto vas vodimo kompletan proces pred Agencijom za privredne registre do donošenja rešenja o brisanju radnje. Proces je potpuno transparentan i zahvaljujući jedinstvenom sistemu za praćenje statusa predmeta, možete biti u toku sa svim koracima u postupku koji vodimo umesto vas. Putem online chat-a u svakom trenutku možete naručiti uslugu i pokrenuti proces za zatvaranje radnje. Naša korisnička podrška je tu za sva pitanja i instrukcije vezane za naručivanje naših usluga.
  ZATVARANJE RADNJE
  €50
  *promo cena sa uključenim taksama
  Izrada dokumentacije
  Takse za zatvaranje radnje
  Vođenje postupka
  Preuzimanje rešenja
  Praćenje statusa predmeta
  Promotivna ponuda sa akcijskom cenom za zatvaranje radnje važi još:
  2021/10/22 17:00
  Zašto izabrati Direktu za zatvaranje radnje?
  Bez dodatnih troškova
  Imamo u vidu koliko je optimizacija troškova bitna za preduzetnike
  Praćenje statusa predmeta
  Budite u toku sa procedurom zatvaranja svoje radnje u svakom trenutku
  Stručan tim na raspolaganju
  Proces zatvaranja vodi tim diplomiranih pravnika sa iskustvom u privrednom pravu
  Online konsultacije
  Putem našeg chat-a možete se informisati o proceduri za zatvaranje radnje
  Sve na jednom mestu
  Pružamo vam mogućnost da sve vezano za zatvaranje radnje obavite kod nas
  Zaštita ličnih podataka
  Na našem sajtu garantujemo bezbednost svih vaših ličnih podataka
  Blanche Fields
  Google, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Tim Cook
  Apple, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Elon Musk
  X space, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Ko preuzima uverenja iz poreske i uprave prihoda?
  Uverenja o izmirenim poreskim obavezama preuzima lično preduzetnik u nadležnim filijalama poreske uprave, odnosno uprave prihoda ili ovlašćeni knjigovođa koji je na osnovu ovlašćenja predavao poreske prijave za preduzetnika.
  Da li se radnja može zatvoriti ako porezi nisu plaćeni?
  Ne. Da bi se podnela prijava za brisanje iz Registra neophodno je priložiti uverenje da su sva dugovanja na osnovu poreza i doprinosa plaćena i da ne postoje nikakva zaduženja za period poslovanja preduzetnika.
  Koliko traje zatvaranje radnje?
  Validnost uverenja iz poreske i uprave prihoda je 5 dana od datuma izdavanja. U tom periodu naš tim pokreće postupak zatvaranja radnje pred Agencijom za privredne registre, koja ima zakonski rok za izjašnjenje po prijavi 3-5 dana.
  Da li je moguće dostaviti skenirane potvrde poreske uprave?
  Ne. Uverenja iz poreske uprave o izmirenim poreskim obavezama se moraju predati u APR u originalu. Kada ih preduzetnik preuzme potrebno je da dostavi originale u našu agenciju, lično ili poštom.
  Da li preduzetnik posle zatvaranja radnje može otvoriti novu?
  Da. Ne postoje prepreke za osnivanje nove radnje ako preduzetnik ima rešenje o brisanju prethodne radnje iz registra. Ako postoji mogućnost ponovnog bavljenja istom delatnošću, onda se predlaže forma mirovanja, umesto zatvaranja radnje.
  Da li je obavezno zatvaranje radnje ako se preduzetnik zaposli?
  Zatvaranje radnje u tom slučaju nije obavezno. Zaposlena lica imaju mogućnost bavljenja dopunskom delatnošću, tj. mogu imati radnju. To će rezultirati samo u odnosu doprinosa koje će budući poslodavac plaćati preduzetniku.
  Zainteresovani ste za zatvaranje radnje?
  Pokrenite svoje poslovanje brzo i efikasno