Zatvaranje firme
Obezbedite stručno i efikasno zatvaranje firme u što kraćem roku.
Likvidacija kao najefikasniji način za zatvaranja firme
Pokrenite postupak likvidacije kao najefikasniji metod za zatvaranje firme onda kada ste pronašli isplativiji biznis model, kada ste iscrpeli sve opcije za dalji nastavak poslovanja ili kada je to jedino zakonsko rešenje.
Ako imate privredno društvo koje želite da zatvorite, postoje dva načina za zatvaranje, od kojih je najefikasniji likvidacija društva. Postupak likvidacije doo-a zakonski traje 120 dana i vodi se pred Agencijom za privredne registre. U tom periodu, potrebno je registrovati likvidacione izveštaje i ostalu dokumentaciju, koju bi trebalo da izrađuju stručna lica iz oblasti prava i knjigovodstva, u zakonom predviđenom roku od momenta pokretanja postupka. Da bi se likvidacija uspešno sprovela ključna je sinhronizacija tima koji će je voditi. Da li vas zanima koji je najefikasniji put do zatvaranja firme?
3 koraka do zatvaranja firme
01
Online formular
Započnite proces likvidacije dostavljanjem podataka o privrednom društvu.
02
Priprema dokumentacije
Stručni tim Direkte izrađuje svu potrebnu dokumentaciju za zatvaranje firme.
03
Preuzimanje rešenja
Vodimo postupak do samog kraja, tj. do donošenja rešenja o brisanju firme iz registra.
online formular za zatvaranje firme
Zainteresovani za
zatvaranje firme?

Koji su uslovi za zatvaranje firme?

Kako biste uspešno okončali proces likvidacije i zatvorili firmu, potrebno je blagovremeno pokrenuti proces i angažovati tim ljudi iz oblasti prava i knjigovodstva, koji će u sinhronizaciji voditi postupak do samog kraja, tj. do donošenja rešenja o brisanju firme.
Nisu sva društva u mogućnosti da se izbrišu iz Registra. Potrebno je uraditi analizu i na osnovu postojećih finansijskih, računovodstvenih i drugih poslovnih odnosa koje je društvo imalo, predložiti najpovoljniji način za zatvaranje. Ukoliko postoje dugovi oko neizmirenih poreskih obaveza ili prema poveriocima, nerešeni sudski postupci, i druge situacije, moguće je pokrenuti proces likvidacije, ali će zatvaranje, tj. brisanje iz Registra biti onemogućeno. Najbolje je da proverite da li vaša firma ispunjava uslove za zatvaranje.

Proverite da li ispunjavate uslove za zatvaranje firme


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su Vam konsultacije
  za zatvaranje firme?

  Proverite sve uslove za likvidaciju, koji su načini za izmirenje zaostalih dugova i poreskih obaveza i upoznajte se sa neophodnim knjigovodstvenim postupcima u okviru likvidacije.

  Pratite zatvaranje svoje firme
  Samo za klijente Direkte digitalizovali smo proces vođenja postupka za zatvaranje firme i implementirali jedinstveni sistem praćenja statusa predmeta.
  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom za zatvaranja firme, od pokretanja likvidacije pa sve do donošenja rešenja o zatvaranju i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku. Kroz transparentnost našeg poslovanja, pružamo vam kompletnu upućenost u proces, bolju organizaciju vremena i optimizaciju troškova. Dovoljno je samo da se prijavite za praćenje statusa predmeta i bilo kakve promene statusa možete pratiti u okviru svog naloga na našem portalu, a pored toga promene statusa stizaće vam automatski u vidu obaveštenja na vašu email adresu. Nakon toga, ostaje vam samo da se opustite i da potpuno mirni posmatrate kako umesto vas vodimo proces za zatvaranje firme.
  Online zatvaranje firme
  Proceduru zatvaranja firme možete pokrenuti u bilo kom trenutku, kontaktiranjem naše korisničke podrške putem online chat-a ili naručivanjem paketa usluga uz dostavljanje svih potrebnih podataka kako bi se postupak pokrenuo.
  Na ovaj način dobijate brzo pokretanje postupka likvidacije i stručnu podršku za sve neophodne korake koje bi trebalo preduzeti kako bi se vaša firma zatvorila bez poteškoća. Naši online agenti stoje vam na raspolaganju za sva pitanja i za sve instrukcije u vezi naručivanja usluge za zatvaranje firme. Nakon naručivanja usluge, za naše klijente implementirali smo sistem praćenja statusa predmeta, kako biste u svakom trenutku mogli znati u kojoj fazi se nalazi vaš predmet i koje je preostalo vreme do donošenja rešenja APR-a o brisanju vaše firme iz registra.
  Direkta
  Podrška vašim poslovnim odlukama
  Pružamo vam mogućnost da brzo i efikasno okončate proces likvidacije. Podelili smo proces na dve faze, jer smo mislili i na vaš budžet. Uz to, proces je potpuno transparentan i zahvaljujući jedinstvenom sistemu za praćenje statusa predmeta, možete biti u toku sa svim koracima u postupku koji vodimo umesto vas. Putem online chat-a u svakom trenutku možete naručiti uslugu i pokrenuti proces za zatvaranje firme. Naša korisnička podrška je tu za sva pitanja i instrukcije vezane za naručivanje naših usluga.
  LIKVIDACIJA i BRISANJE FIRME
  €400
  *u dve rate
  Izrada dokumentacije
  Registracija likvidacionog izveštaja
  Takse za likvidaciju i brisanje
  Izrada pečata
  Praćenje statusa predmeta
  Promotivna ponuda sa akcijskom cenom za zatvaranje firme važi još:
  2021/09/24 17:00
  Zašto izabrati Direktu za zatvaranje firme?
  Praćenje statusa predmeta
  Budite u toku sa procedurom zatvaranja svoje firme u svakom trenutku
  Kompletna dokumentacija
  Obezbeđujemo svu potrebnu dokumentaciju za zatvaranje firme
  Stručan tim na raspolaganju
  Proces zatvaranja vodi tim diplomiranih pravnika sa iskustvom u privrednom pravu
  Online konsultacije
  Putem našeg chat-a možete se informisati o proceduri za zatvaranje firme
  Sve na jednom mestu
  Nudimo i knjigovodstveni deo vođenja postupka ukoliko za tim ima potrebe
  Zaštita ličnih podataka
  Na našem sajtu garantujemo bezbednost svih vaših ličnih podataka
  Srđan Dimitrijević
  DMD Cons doo, osnivač
  “Podrška za zatvaranje firme je neophodna, a najdragocenije je kada vam neko jasno objasni proceduru i korake. Sve preporuke za Direktu, vrlo su profesionalni i stručni.”
  Jovan Madžarević
  Ink professional doo, direktor
  “Prepustio sam celokupnu proceduru timu Direkte i bio sam zadovoljan jer su poštovali rokove i profesionalno su odradili ceo posao. Preporučujem ih za zatvaranje firme!”
  Kosta Matić
  osnivač privrednog društva
  “Vrlo efikasno odrađen posao. Preuzeli su i knjigovodstveni deo, tako da je zatvaranje obavljeno tačno u predviđenom roku, bez mog dodatnog angažovanja. Bravo za organizaciju!”
  Koliko traje zatvaranje firme?
  U skladu sa zakonom, proces likvidacije traje 120 dana. Ukoliko ne postoje nikakvi dugovi firme prema državi i poveriocima, zatvaranje firme se vrši u tom roku. Međutim, ako postoje neke prepreke, proces može da se oduži.
  Da li se firma može zatvoriti ako postoje dugovi?
  Ukoliko postoje dugovanja, firma se ne može zatvoriti. Proces likvidacije se može pokrenuti, ali se firma ne može izbrisati iz Registra sve dok se ne izmire sva dugovanja.
  Da li direktor firme automatski postaje likvidacioni upravnik?
  Ne. Likvidacioni upravnik se imenuje po pokretanju postupka likvidacije i može biti postojeći direktor firme ili drugo lice koje će se određenim pravnim aktima imenovati za likvidacionog upravnika.
  Da li je potrebno angažovati knjigovođu za zatvaranje firme?
  Izrada likvidacionih izveštaja se radi od strane stručnjaka iz oblasti knjgovodstva, računovodstva i revizije. Ukoliko firma nema svog knjigovođu, potrebno je angažovati novog koji bi vodio knjigovodstveni deo likvidacionog postupka.
  Šta je likvidacioni ostatak?
  Likvidacioni ostatak predstavlja imovinu društva koja preostane nakon izmirenja svih obaveza koje društvo ima. Raspodeljuje se među članovima društva u skladu sa odlukom o raspodeli likvidacionog ostatka. Kod doo-a, ako osnivačkim aktom nije drugačije predviđeno, likvidacioni ostatak se deli među članovima srazmerno veličini njihovih udela u društvu.
  Da li ima dodatnih troškova oko likvidacije?
  Cena naše usluge pokriva vođenje pravnog dela likvidacije, izradu svih potrebnih dokumenata, kao i takse APR-a koje se plaćaju pri registraciji likvidacionih izveštaja. Ukoliko angažujete knjigovođu, to će biti dodatni deo troškova.
  Zainteresovani ste za zatvaranje firme?
  Pokrenite postupak brzo i efikasno