fbpx
Privredna delatnost udruženja građana
Brzo i efikasno registrujte obavljanje privredne delatnosti
privredna delatnost udruženja građanaudruženja građana
Počnite sa obavljanjem privredne delatnosti što pre i unapredite svoje udruženje dodatnim izvorom prihoda i to bez plaćanja poreza na dobit.
Pored različitih vrsta finansiranja Vašeg udruženja poput donacija, dotacija, subvencija, članarina itd, zakonodavac Vam ostavlja i mogućnost obavljanja privredne delatnosti.
Iako je Vaše udruženje neprofitna organizacija, odnosno nije na tržištu radi sticanja profita već radi ostvarivanja određenih neprofitnih, društveno korisnih ciljeva, ipak može da prijavi i obavlja privrednu delatnost. Na ovaj način se otvaraju vrata različitim mogućnostima finansiranja udruženja kao i bržem dostizanju postavljenih ciljeva. Ono što je jako važno je da i pored toga što Vaše udruženje obavlja privrednu delatnost, ono i dalje ne potpada pod plaćanje poreza na dobit, sve dok ispunjava zakonom predviđene uslove. Takođe, ostvarena dobit od obavljanja privredne delatnosti se dalje ulaže u neprofitne ciljeve udruženja i ne može se koristiti za raspodelu članovima. I pored ovih ograničenja raspolaganjem dobiti od privredne delatnosti, smatramo da se svakako isplati imati dodatni izvor prihoda koji može značajno da doprinese Vašem razvojnom putu. Da li ste spremni za upis privredne delatnosti?
3 koraka do upisa privredne delatnosti
01
Popunite formular
Započnite promenu dostavljanjem potrebnih podataka
02
Potpišite dokumentaciju
Naš tim izrađuje svu dokumentaciju za registraciju promene.
03
Preuzmite rešenje
Rešenje dobijate u roku od 3 do 5 dana nakon prijave.
privredna delatnost udruženja građana - popunjavanje formulara
privredna delatnost udruženja građana - potpisivanje dokumentacije
Zainteresovani za
upis privredne delatnosti?

Postupak za upis privredne delatnosti udruženja građana

Postupak započinjemo prikupljanjem i izradom potrebne dokumentacije, koju Vam posle šaljemo na odobrenje i potpis.
Nakon dugogodišnjeg iskustva i na stotine obrađenih predmeta kao što je Vaš, razvili smo strategiju i sistem koji daje odlične rezultate. Brzo i efikasno registrujemo svaku promenu za kojom postoji potreba, tako da možete da se fokusirate na razvoj svog poslovanja i ideje, a ne da se bavite adminastracijom i papirologijom. Na osnovu Vašeg punomoćja, naš tim izradjuje svu potrebnu dokumentaciju za registraciju željene promene. Gotovu dokumentaciju vam dostavljamo na proveru i na potpis, nakon čega je predajemo Registru privrednih subjekata uz registracionu prijavu i uz dokaz o uplati naknade za registraciju promene. Po toj prijavi, registar privrednih subjekata donosi rešenje o promeni u roku od 3 do 5 dana. Ovime se postupak registracije promene sedišta Vašeg udruženja završava.

Brzo do upisa privredne delatnosti


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su Vam konsultacije u vezi željene promene?

  Znamo koliko administracija i papirologija umeju da budu zamorni i stresni. Zato vam i stojimo na raspolaganju za bilo kakva pitanja ili nedoumice oko registracije promene.

  Pratite upis privredne delatnosti udruženja građana
  Samo za klijente Direkte digitalizovali smo proces vođenja postupka za upis privredne delatnosti i implementirali smo jedinstven sistem za praćenje statusa predmeta.
  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom upisa privredne delatnosti, od pokretanja pa sve do donošenja rešenja i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku. Kroz transparentnost našeg poslovanja, pružamo vam kompletnu upućenost u proces, bolju organizaciju vremena i optimizaciju vaših troškova. Dovoljno je samo da se prijavite za praćenje statusa predmeta i bilo kakve promene statusa možete pratiti u okviru svog naloga na našem portalu, a pored toga promene statusa stizaće vam automatski u vidu obaveštenja na vašu email adresu. Nakon toga, ostaje vam samo da se opustite i da potpuno bezbrižni posmatrate kako umesto vas vodimo proces za upis privredne delatnosti.
  Online upis privredne delatnosti udruženja građana
  Proceduru upisa privredne delatnosti možete pokrenuti u bilo kom trenutku, kontaktiranjem naše korisničke podrške putem online chat-a ili naručivanjem paketa usluga uz dostavljanje svih potrebnih podataka kako bi se postupak pokrenuo.
  Na ovaj način obezbeđujete brzo pokretanje postupka i stručnu podršku pri dobijanju svih potrebnih informacija o neophodnim koracima koje bi trebalo preduzeti kako biste upisali privrednu delatnost u što kraćem roku. Naši online agenti stoje vam na raspolaganju za sva pitanja i za sve instrukcije u vezi naručivanja naših usluga. Nakon naručivanja usluge, za naše klijente implementirali smo sistem praćenja statusa predmeta, kako biste u svakom trenutku mogli znati u kojoj fazi se nalazi vaš predmet i koje je preostalo vreme do donošenja rešenja APR-a o upisu privredne delatnosti vašeg udruženja.
  Direkta
  Više promena u jednoj prijavi?
  Ukoliko imate potrebu za više promena (upis privredne delatnosti uz promenu sedišta i promenu statuta na primer), naš je savet da ih prijavite istovremeno. Na ovaj način dobijate na efikasnosti i na velikoj uštedi vremena. Pored toga, rado izlazimo u susret svojim klijentima i svaku sledeću promenu radimo upola cene. Prilikom naručivanja usluge registracije više istovremenih promena naš online kalkulator obračunaće tačan iznos naše usluge sa uključenim taksama Agencije za privredne registre.
  UPIS PRIVREDNE DELATNOSTI UDRUŽENJA
  €65
  *promo cena sa uključenim taksama
  Izrada dokumentacije
  Takse za upis privredne delatnosti
  Vođenje postupka
  Preuzimanje rešenja
  Praćenje statusa predmeta
  Promotivna ponuda sa akcijskom cenom za upis privredne delatnosti važi još:
  2021/06/25 17:00
  Zašto izabrati Direktu za upis privredne delatnosti?
  Bez dodatnih troškova
  Imamo u vidu koliko je optimizacija troškova bitna za preduzetnike
  Praćenje statusa predmeta
  Budite u toku sa procedurom zatvaranja svoje radnje u svakom trenutku
  Stručan tim na raspolaganju
  Proces zatvaranja vodi tim diplomiranih pravnika sa iskustvom u privrednom pravu
  Online konsultacije
  Putem našeg chat-a možete se informisati o proceduri za zatvaranje radnje
  Sve na jednom mestu
  Pružamo vam mogućnost da sve vezano za zatvaranje radnje obavite kod nas
  Zaštita ličnih podataka
  Na našem sajtu garantujemo bezbednost svih vaših ličnih podataka
  Blanche Fields
  Google, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Tim Cook
  Apple, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Elon Musk
  X space, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Da li mora da se menja statut prilikom upisa privredne delatnosti?
  Mora. Pre nego što registrujete privrednu delatnost morate da promenite statut u tom delu i registrujete je (privrednu delatnost) u registru samog udruženja. Tek po dobijanju rešenja Vašeg registra možete da prijavite delatnost Agenciji za privredne registre.
  Koji su uslovi za obavljanje privredne delatnosti?
  Ona (privredna delatnost) mora biti predviđenja statutom, mora biti u skladu sa Vašim statutarnim ciljevima i mora biti delatnost manjeg obima.
  Šta znači to da delatnost mora biti manjeg obima?
  Da je delatnost manjeg obima zapravo znači da se ona obavlja u onoj meri koja je potrebna za ostvarivanje ciljeva udruženja.
  Da li privredna delatnost može da se promeni?
  Može. Registrovanu privrednu delatnost možete da promenite za drugu a možete i da je izbrišete u potpunosti, ako prestanete sa njenim obavljanjem.
  Koliko iznosi naknada za upis privredne delatnosti?
  Naknada za upis privredne delatnosti u Registar privrednih subjekata iznosi 2.800,00 RSD.
  Da li udruženje može da počne sa obavljanjem privredne delatnosti pre registracije delatnosti?
  Ne može. Tek nakon registracije delatnosti u Registar privrednih subjekata, udruženje može neposredno da obavlja privrednu delatnost.
  Zainteresovani ste za neku drugačiju promenu?
  Pogledajte ostale promene udruženja građana