fbpx
Izmena statuta udruženja građana
Promena i registracija statuta udruženja brzo i jednostavno
statut udruženja građana
Svaka promena kreće iznutra. Ako želite da utičete pozitivno na društvo oko vas, morate poći od sebe i prvo urediti sve u okviru svog udruženja.
Statutom udruženja građana uređuju se sva bitna pitanja vezana za funkcionisanje i rad udruženja. Kad god dođe do promene nekog od ovih pitanja dolazi i do promene samog statuta.
Vaše udruženje je jedan živ organizam koji se menja i razvija tokom vremena svog postojanja. Ako želite da ostvarite svoje ciljeve i budete uspešni u tome što radite, morate biti fleksibilni i prilagodljivi. Promene su svuda oko nas, pa ni Vaše udruženje ne može da ostane imuno na njih. Možda ste odlučili da promenite naziv svog udruženja, možda sedište. Možda menjate unutrašnju organizaciju, sastav i ovlašćenja organa udruženja itd. Bez obzira na to koja je promena u pitanju, Vaš statut mora uvek da oslikava aktuelno stanje u udruženju. Dakle, ako ste se odlučili na registraciju bilo koje promene, statut tu promenu mora da isprati. Da bi se promena ispratila, statut se menja u tom delu, nakon čega se i ova promena samog statuta takođe registruje u registru privrednih subjekata. Da li ste spremni za promenu statuta?
U 3 koraka do izmene statuta
01
Popunite formular
Započnite promenu dostavljanjem potrebnih podataka.
02
Potpišite dokumentaciju
Naš tim izrađuje svu dokumentaciju za registraciju promene.
03
Preuzmite rešenje
Rešenje dobijate u roku od 3 do 5 dana nakon prijave.
statut udruženja građana - popunjavanje dokumentacije
statut udruženja građana - potpisivanje dokumentacije
Zainteresovani za
promenu statuta?

Postupak izmene statuta udruženja građana

Postupak započinjemo prikupljanjem i izradom potrebne dokumentacije, koju Vam posle šaljemo na odobrenje i potpis.
Nakon dugogodišnjeg iskustva i na stotine obrađenih predmeta kao što je Vaš, razvili smo strategiju i sistem koji daje odlične rezultate. Brzo i efikasno registrujemo svaku promenu za kojom postoji potreba, tako da možete da se fokusirate na razvoj svog poslovanja i ideje, a ne da se bavite adminastracijom i papirologijom. Na osnovu Vašeg punomoćja, naš tim izradjuje svu potrebnu dokumentaciju za registraciju željene promene. Gotovu dokumentaciju vam dostavljamo na proveru i na potpis, nakon čega je predajemo Registru privrednih subjekata uz registracionu prijavu i uz dokaz o uplati naknade za registraciju promene. Po toj prijavi, registar privrednih subjekata donosi rešenje o promeni u roku od 3 do 5 dana. Ovime se postupak registracije promene statuta završava.

Potrebna vam je izrada statuta?


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su Vam konsultacije u vezi željene promene?

  Znamo koliko administracija i papirologija umeju da budu zamorni i stresni. Zato vam i stojimo na raspolaganju za bilo kakva pitanja ili nedoumice oko registracije promene.

  Pratite promenu svog statuta
  Samo za klijente Direkte digitalizovali smo proces vođenja postupka za promenu statuta i implementirali smo jedinstven sistem za praćenje statusa predmeta.
  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom promene statuta udruženja, od pokretanja pa sve do donošenja rešenja i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku. Kroz transparentnost našeg poslovanja, pružamo vam kompletnu upućenost u proces, bolju organizaciju vremena i optimizaciju vaših troškova. Dovoljno je samo da se prijavite za praćenje statusa predmeta i bilo kakve promene statusa možete pratiti u okviru svog naloga na našem portalu, a pored toga promene statusa stizaće vam automatski u vidu obaveštenja na vašu email adresu. Nakon toga, ostaje vam samo da se opustite i da potpuno bezbrižni posmatrate kako umesto vas vodimo proces za promenu statuta.
  Online izmena statuta udruženja građana
  Proceduru promene statuta udruženja možete pokrenuti u bilo kom trenutku, kontaktiranjem naše korisničke podrške putem online chat-a ili naručivanjem paketa usluga uz dostavljanje svih potrebnih podataka kako bi se postupak pokrenuo.
  Na ovaj način obezbeđujete brzo pokretanje postupka i stručnu podršku pri dobijanju svih potrebnih informacija o neophodnim koracima koje bi trebalo preduzeti kako biste promenili statut svog udruženja građana u što kraćem roku. Naši online agenti stoje vam na raspolaganju za sva pitanja i za sve instrukcije u vezi naručivanja naših usluga. Nakon naručivanja usluge, za naše klijente implementirali smo sistem praćenja statusa predmeta, kako biste u svakom trenutku mogli znati u kojoj fazi se nalazi vaš predmet i koje je preostalo vreme do donošenja rešenja APR-a o promeni vašeg statuta.
  Direkta
  Više promena u jednoj prijavi?
  Ukoliko imate potrebu za više promena (promena naziva udruženja uz promenu sedišta i promenu statuta na primer), naš je savet da ih prijavite istovremeno. Na ovaj način dobijate na efikasnosti i na velikoj uštedi vremena. Pored toga, rado izlazimo u susret svojim klijentima i svaku sledeću promenu radimo upola cene. Prilikom naručivanja usluge registracije više istovremenih promena naš online kalkulator obračunaće tačan iznos naše usluge sa uključenim taksama Agencije za privredne registre.
  PROMENA STATUTA UDRUŽENJA GRAĐANA
  €65
  *promo cena sa uključenim taksama
  Izrada dokumentacije
  Takse za promenu statuta
  Vođenje postupka
  Preuzimanje rešenja
  Praćenje statusa predmeta
  Promotivna ponuda sa akcijskom cenom za promenu statuta važi još:
  2021/06/25 17:00
  Zašto izabrati Direktu za promenu statuta?
  Bez dodatnih troškova
  Imamo u vidu koliko je optimizacija troškova bitna za preduzetnike
  Praćenje statusa predmeta
  Budite u toku sa procedurom zatvaranja svoje radnje u svakom trenutku
  Stručan tim na raspolaganju
  Proces zatvaranja vodi tim diplomiranih pravnika sa iskustvom u privrednom pravu
  Online konsultacije
  Putem našeg chat-a možete se informisati o proceduri za zatvaranje radnje
  Sve na jednom mestu
  Pružamo vam mogućnost da sve vezano za zatvaranje radnje obavite kod nas
  Zaštita ličnih podataka
  Na našem sajtu garantujemo bezbednost svih vaših ličnih podataka
  Blanche Fields
  Google, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Tim Cook
  Apple, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Elon Musk
  X space, CEO
  “Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
  Šta je potrebno od dokumenata za registraciju promene statuta?
  Agenciji za privredne registre se podnosi registraciona prijava, dokaz o uplati naknade za registraciju, odluka nadležnog organa o promeni podataka, odluka o izmenama i dopunama statuta kao i prečišćeni tekst statuta.
  Koliko iznosi naknada za registraciju promene statuta?
  Naknada za registraciju promene statuta u Agenciji za privredne registre iznosi 2.800,00 RSD.
  Da li postoji rok u kome promena statuta mora da se registruje?
  Postoji. Promena statuta mora da se prijavi za registraciju u roku od 15 dana od dana nastale promene.
  Šta se dešava ako se promena ne prijavi u datom roku?
  U tom slučaju pored naknade za registraciju plaća se i dodatna naknada u iznosu od 6.000,00 RSD.
  Koji organ udruženja donosi odluku o promeni statuta?
  Odluku o promeni statuta donosi skupština udruženja osim u slučaju da je samim statutom propisano drugačije.
  Da li je bolje da udruženje registruje više promena odjednom ili da ih registruje jednu po jednu?
  U slučaju da imate potrebu za registracijom više promena, uvek je bolje da ih registrujete odjednom, u istoj registracionoj prijavi. U tom slučaju svaku sledeće promenu plaćate upola cene.
  Zainteresovani ste za neku drugačiju promenu?
  Pogledajte ostale promene udruženja građana