Otvaranje firme
Fokusirajte se na razvoj svoje poslovne ideje, a proceduru za otvaranje firme prepustite nama.
otvaranje firme
Ozbiljan i siguran poslovni identitet od starta
Stvorite uslove za stabilan razvoj poslovanja i poslovne ideje kroz pravnu formu koja vam omogućava ozbiljniji poslovni identitet na tržištu, ali i sigurnost u slučaju neuspeha kroz ograničenu odgovornost. Posvetite se poslovnom razvoju putem jasno definisanih prava, obaveza i odgovornosti.
Firma je opšteprihvaćen termin za oblike organizovanja koji se registruju radi sticanja dobiti. Pored preduzetnika, ortačkog, akcionarskog ili komanditnog društva, doo tj. društvo sa ograničenom odgovornošću, spada u najpopularniju formu poslovanja i najčešći je sinonim za firmu. Postoji nekoliko razloga zašto je doo najpopularnija pravna forma za razvoj biznisa. Najpre, cilj osnivanja društva je sticanje dobiti uz obavljanje određene delatnosti, što je smisao svakog biznisa. Privredno društvo je pravno lice i kao takvo potpuno je nezavisan subjekt od svojih vlasnika, odnosno osnivača. Za razliku od preduzetnika, ako dođe do problema, doo odgovara samo imovinom društva, a ne ličnom imovinom osnivača. Još jedna prednost za osnivanje društva je minimalan iznos osnivačkog kapitala koji se registruje pri osnivanju, što pruža mogućnost svima da se oprobaju u razvoju biznisa. Da li vas zanima koji je najbrži način za otvaranje firme?
3 koraka do otvaranja firme
01
Odabir naziva firme
Obezbedite svom poslovanju jedinstven i prepoznatljiv identitet.
02
Odaberite paket usluga
Uštedite što više novca i vremena na početku svog poslovanja.
03
Popunite online formular
Započnite proces otvaranja firme bilo kada, brzo i jednostavno.
otvaranje firme odabir naziva
otvaranje firme odabir paketa
Spremni za
otvaranje firme?

Kako će se zvati vaša firma?

Naziv vašeg poslovanja predstavlja ključni faktor u ostavljanju prvog utiska kod budućih klijenata i kreiranju jedinstvenog poslovnog identiteta. Sa aspekta osnivanja firme, neophodno je osmisliti naziv koji je slobodan i koji se razlikuje od naziva ostalih već registrovanih privrednih subjekata.
Direkta vam izlazi u susret i besplatno vam nudi mogućnost provere dostupnosti naziva buduće firme i uskladjenosti naziva sa pretežnom delatnošću. Potrebno je samo da u ponuđenim poljima unesete željeni naziv, ime i prezime i e-mail adresu i u roku od nekoliko sati bićete obavešteni o dostupnosti željenog imena. Nakon toga vas samo jedan korak deli od otvaranja firme i uspešnog početka rada.

Proverite dostupnost naziva firme


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Direkta
  Profesionalna podrška vašem poslovnom uspehu
  Naš tim vam je na raspolaganju za sve što je potrebno za osnivanje firme i uspešno pokretanje poslovanja - izrađujemo svu neophodnu dokumentaciju u skladu sa propisima, vodimo celokupan proces registracije privrednog društva do donošenja rešenja, organizujemo adekvatno poresko konsultovanje, izradu pečata i otvaranje poslovnog računa bez odlaska u banku.
  207
  otvorenih firmi
  240
  konsultacija
  +3000
  klijenata
  500
  urađenih pečata

  Sve što vam je potrebno za početak poslovanja na jednom mestu

  Izaberite paket usluga u skladu sa potrebama vaše nove firme i obezbedite čvrstu osnovu za dalji razvoj u skladu sa važećim propisima.
  Paketi naših usluga namenjeni su onima kojima je potrebno brzo, stručno i efikasno osnivanje firme. Obuhvatili smo sve aspekte jednog uspešnog poslovanja uz jedinstvenu mogućnost da sve završite na jednom mestu. Uz pružanje stručne pravne podrške, skraćivanjem procedure i profesionalnim posredovanjem, štedimo vam vreme, energiju i novac i obezbeđujemo vam nesmetano bavljenje poslom u okviru odabrane delatnosti. Od prvog dana možete da poslujete profesionalno jer vam Direkta obezbeđuje svu potrebnu podršku. Odaberite paket i uverite se u uspešnost našeg sistema.
  otvaranje firme paketi direkta
  BRZO OSNIVANJE
  Start
  €140
  Izrada dokumentacije
  Izrada automat pečata
  Takse za otvaranje firme
  Otvaranje tekućeg računa
  POSLOVNA PODRŠKA
  Business
  €200
  Izrada dokumentacije
  Izrada automat pečata
  Takse za otvaranje firme
  Otvaranje tekućeg računa
  Knjigovodstvene konsultacije
  Predaja poreske prijave
  KORPORATIVNI IDENTITET
  Pro
  €520
  Izrada dokumentacije
  Izrada automat pečata
  Takse za otvaranje firme
  Otvaranje tekućeg računa
  Knjigovodstvene konsultacije
  Predaja poreske prijave
  Izrada logotipa
  Poslovna email adresa
  Promotivna ponuda sa akcijskim cenama za otvaranje firme važi još:
  2021/09/24 17:00

  Virtuelna kancelarija

  Obezbedite adresu sedišta vaše kompanije u Srbiji

  Nudimo vam registraciju poslovne adrese na više ekskluzivnih lokacija u Beogradu. Ova usluga obuhvata iznajmljivanje virtuelne kancelarije koja uključuje primanje poziva i upravljanje poštom za punu funkcionalnost vaše kompanije u početnom periodu razvoja.

  Web design i internet marketing

  Profesionalna internet prezentacija vaše kompanije

  Uz vizuelno efektan dizajn, kvalitetan tekstualni sadržaj i strateški plan razvoja, pružamo vam mogućnost da od samog starta poslovanja vaše kompanije krenete u osvajanje srpskog tržišta.
  osnivanje firme internet marketing
  Knjigovodstvena podrška
  Vođenje poslovnih knjiga uz poresko-administrativne konsultacije od ključnog je značaja za početak poslovanja svake kompanije koja želi da obezbedi stabilan razvoj i da posluje u skladu sa zakonima zemlje u kojoj obavlja privrednu delatnost.
  Omogućavamo vam efikasno poresko savetovanje i odabir najpogodnijeg modela oporezivanja, kao i ispunjavanje obaveznih zakonskih koraka pri prijavi nadležnoj Poreskoj upravi u odgovarajućem roku. Za vas obavljamo i prijavu na obavezno socijalno osiguranje svih vaših zaposlenih kao i obračun njihovih zarada. Evidenciju o vašim poslovnim transakcijama vodiće stručna licencirana lica iz oblasti računovodstva i revizije koji će se brinuti o svim finansijskim aspektima vašeg poslovanja uz pomoć najsavremenijih računovodstvenih softvera.
  Pratite osnivanje svoje firme
  Svojim klijentima omogućili smo jedinstvenu priliku praćenja statusa njihovih predmeta u realnom vremenu. Budite u potpunosti upućeni u proceduru osnivanja svoje firme i pratite proces do donošenja rešenja o osnivanju.
  Nakon naručivanja usluge za osnivanje firme stičete pravo na korišćenje jedinstvenog digitalnog alata za praćenje statusa svog predmeta. Preko opcije Moj nalog na našem sajtu bićete u prilici da pratite proceduru osnivanja u realnom vremenu. Sistem praćenja statusa predmeta implementiran je kako biste vi u svakom trenutku mogli da znate u kojoj fazi se nalazi vaš predmet. Transparentnost procesa vam omogućava da posvetite svoje dragoceno vreme drugim aktivnostima i da uz puno poverenje prepustite nama da vam uspešno završimo sve administrativne poslove za koje nas angažujete.
  Zašto izabrati Direktu za otvaranje firme?
  Sve na jednom mestu
  Jedini pružamo mogućnost da sve završite na jednom mestu
  Praćenje statusa predmeta
  Budite u toku sa procedurom osnivanja svoje firme u svakom trenutku
  Stručan tim na raspolaganju
  Uslugu otvaranja firme za vas obavlja tim pravnika sa iskustvom u privrednom pravu
  Najpovoljnije cene
  Mi najbolje razumemo troškove na samom početku poslovanja
  Kompletna dokumentacija
  Obezbeđujemo svu potrebnu dokumentaciju za otvaranje firme
  Online konsultacije
  Preko našeg chat-a možete se informisati o proceduri za osnivanje firme
  Janko Đorđević
  Master doo, direktor
  “Brzo, profesionalno i efikasno! Dobio sam mnogo bitne instrukcije pre osnivanja firme na konsultacijama i nakon par dana već sam mogao da počnem da radim. Sve preporuke za Direktu!”
  Momir Jakovljević
  Pro Star doo, osnivač
  “Posebne pohvale za korisničku podršku Direkte koja je uvek na raspolaganju i daje odgovore na sva pitanja vezana za osnivanje firme. Koristio sam njihov chat tokom celog procesa osnivanja svoje firme i bio prezadovoljan komunikacijom.”
  Jelena Korać
  Interna doo, direktor
  “Osnivanje firme je u potpunosti prepušteno timu Direkte i sve je završeno u dogovorenom roku. Nakon toga ostvarili smo uspešnu saradnju vezanu za pravni konsalting. Odlični su, sve preporuke za ceo tim!”
  Iznajmljivanje kancelarijskog prostora
  Pored usluge iznajmljivanja virtuelne kancelarije, u saradnji sa partnerskom kompanijom za iznajmljivanje poslovnog prostora, nudimo vam i mogućnost zakupa opremljenih kancelarija u poslovnim zgradama najviše kategorije, koje se nalaze u ekskluzivnim delovima Beograda.
  Posebna pogodnost koju ćete imate na raspolaganju jeste da možete plaćati samo za onoliko kancelarijskog prostora koliko vam je u početku dovoljno, a da kasnije možete dodati više radnih mesta sa uvećanjem vašeg poslovanja. Sve kancelarije su opremljene modernim nameštajem i sigurnom WiFi internet vezom poslovne klase i telefonskim uređajima.
  Koliko iznosi minimum osnovnog kapitala?
  Zakonski minimum osnovnog kapitala za registraciju privrednog društva iznosi 100 dinara koji se uplaćuje na privremeni račun izabrane banke. Osnovni kapital, pored novčanog može biti i nenovčani.
  Šta je osnivački akt?
  Akt o osnivanju je osnovni dokument u kome se definišu osnovne stvari privrednog društva kao što su delatnost, naziv, datum formiranja, organi društva, način glasanja na skupštini, međusobni odnosi članova i dr. Osnivački akt je jedan od dokumenata potrebnih za osnivanje firme koji potpisuju svi osnivači, a javni beležnik overava. Ovaj akt, kao i sve druge dokumente izrađuje tim Direkte prilikom osnivanja firme.
  Da li drugo pravno lice može biti osnivač firme?
  Firmu u formi doo mogu osnovati pravna i fizička lica, podjednako. Društvo može biti jednočlano ili višečlano, u zavisnosti od broja osnivača.
  Kako se obračunava porez za doo?
  Porez na dobit za doo iznosi 15%. Celokupan iznos poreza i doprinosa zavisi od mnogo faktora, tako da je nakon osnivanja firme vrlo bitno upoznati se sa propisima i obaviti poreske i knjigovodstvene konsultacije.
  Da li firma može imati više od jednog direktora?
  Da, zakon dozvoljava tu mogućnost. Društvo je u obavezi da ima jednog imenovanog zakonskog zastupnika koji može, ali i ne mora biti zaposlen u firmi. Sve pojedinosti ovakvog tipa je najbolje definisati pre osnivanja na konsultacijama sa pravnikom.
  Da li stranac može osnovati firmu u Srbiji?
  Da. Strana lica imaju iste uslove za otvaranje firme na teritoriji Republike Srbije kao i njeni državljani. Jedina dopuna dokumentaciji koja je potrebna za registraciju stranca kao osnivača društva je prijava boravka na teritoriji Srbije.
  Da li su vam potrebne konsultacije?
  Proverite sve aspekte poslovanja u Srbiji pre otvaranja firme.