fbpx
Osnivanje firme u Srbiji
za strane državljane
Osigurajte brzinu i efikasnost pri osnivanju firme u Srbiji tako što ćete nam prepustiti vođenje procesa.
Povoljna sredina za efikasne poslovne aktivnosti
Ne propustite priliku da poslujete u zemlji koja ima porez na dobit među najnižim u Evropi i koja pored izuzetno povoljne geografske lokacije, raspolaže visokokvalifikovanim stručnjacima iz raznih oblasti. Iskoristite srpske slobodne zone, konkurentne operativne troškove, bescarinski režim za većinu ključnih industrijskih proizvoda i otvorite svojoj kompaniji put ka novim tržištima.
Najpogodnija forma za poslovanje u Srbiji po svojoj jednostavnosti je društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o) što po svojoj zakonskoj strukturi odgovara formi limited liability partnership (LLP). Može imati jednog ili više osnivača, što omogućava udruživanje kapitala i resursa, dok je odgovornost ograničena na osnivački kapital društva. Takođe, društvo može imati jednog ili više direktora, što vam pruža mogućnost kvalitetnog upravljanja novim poslovanjem. Po srpskom zakonu, strani državljani imaju jednake zakonske uslove za osnivanje firme u Srbiji, što se odnosi i na minimalni iznos osnivačkog kapitala koji je manji od 1€. Sedište firme može biti bilo gde na teritoriji Srbije, što otvara brojne mogućnosti za ulaganje i razvoj. Celokupan proces osnivanja firme u Srbiji može se sprovesti u svega par dana uz profesionalno vođenje i koordinaciju zakonskih koraka. Da li Vas zanima koji je najbrži put do osnivanja firme u Srbiji?
3 koraka do osnivanja firme u Srbiji
01
Odabir naziva firme
Prvi neophodni uslov za uspešnu registraciju kompanije u Srbiji jeste odabir originalnog naziva firme.
02
Odabir paketa usluga
Uštedite što više novca i vremena, tako što ćete nam online dostaviti sve neophodne podatke.
03
Potpis i overa dokumentacije
Kada pripremimo svu dokumentaciju za Vas, potrebno je samo da dođete na 1 dan u Beograd zbog overe.
otvaranje firme odabir naziva
otvaranje firme odabir paketa
Spremni za osnivanje
firme u Srbiji?

Kako će se zvati vaša firma u Srbiji?

Naziv vašeg poslovanja predstavlja ključni faktor u ostavljanju prvog utiska kod budućih klijenata i kreiranju jedinstvenog poslovnog identiteta. Sa aspekta osnivanja firme u Srbiji, neophodno je osmisliti naziv koji je originalan i koji se razlikuje od naziva ostalih već registrovanih privrednih subjekata kako ne bi došlo od odbačaja prijave.
Direkta vam izlazi u susret i besplatno vam nudi mogućnost kontrole dostupnosti naziva buduće firme i uskladjenosti naziva sa pretežnom delatnošću. Potrebno je samo da u ponuđenim poljima unesete željeni naziv, ime i prezime i e-mail adresu i u roku od nekoliko sati bićete obavešteni o dostupnosti željenog imena. Nakon toga vas samo jedan korak deli od osnivanja firme u Srbiij i uspešnog početka rada.

Proverite dostupnost naziva firme


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Direkta
  Koje sve procese izvršavamo za Vas?
  Naš tim vam je na raspolaganju stranim državljanima za sve što je potrebno za osnivanje firme u Srbiji i uspešno pokretanje poslovanja - izrađujemo svu neophodnu dokumentaciju u skladu sa propisima, zajedno sa Vama overavamo izrađenu dokumentaciju kod javnog beležnika, vodimo celokupan proces registracije privrednog društva do donošenja rešenja, organizujemo adekvatno poresko konsultovanje, izradu pečata, otvaranje poslovnog računa bez odlaska u banku i ukoliko je potrebno vodimo vaše poslovne knjige u skladu sa najboljom knjigovodstvenom praksom.
  +700
  osnovanih kompanija
  240
  izvršenih konsultacija
  +1000
  zadovoljnih klijenata
  150
  otvorenih računa

  Sve što vam je potrebno za početak uspešnog poslovanja u Srbiji

  Izaberite paket usluga u skladu sa potrebama vaše nove firme u Srbiji i obezbedite čvrstu osnovu za dalji razvoj u skladu sa važećim propisima.
  Paketi naših usluga namenjeni su stranim državljanima kojima je potrebno brzo, stručno i efikasno osnivanje firme u Srbiji. Obuhvatili smo sve aspekte uspešnog pokretanja poslovanja uz jedinstvenu mogućnost da sve završite na jednom mestu. Uz pružanje stručne pravne podrške, skraćivanjem procedure i profesionalnim posredovanjem, štedimo vam vreme, energiju i novac i obezbeđujemo vam da se fokusirate na razvoj svog poslovanja, dok mi za vas obavljamo sve neophodne administrativne stavke. Od prvog dana možete da poslujete profesionalno jer vam Direkta obezbeđuje svu potrebnu podršku.
  otvaranje firme paketi direkta
  BRZO OSNIVANJE
  Start
  €500
  Izrada dokumentacije
  Zvanična overa dokumenata
  Registracione takse
  Izrada automat pečata
  POSLOVNA PODRŠKA
  Business
  €1500
  Izrada dokumentacije
  Zvanična overa dokumenata
  Registracione takse
  Izrada automat pečata
  Otvaranje bankovnog računa
  Knjigovodstvene konsultacije
  Podnošenje poreske prijave
  KORPORATIVNI IDENTITET
  Pro
  €3000
  Izrada dokumentacije
  Zvanična overa dokumenata
  Registracione takse
  Izrada automat pečata
  Otvaranje bankovnog računa
  Knjigovodstvene konsultacije
  Podnošenje poreske prijave
  Dozvola privremenog boravka
  Registracija .rs domena
  Promotivna ponuda sa akcijskim cenama za osnivanje firme u Srbiji važi još:
  2021/02/12 17:00

  Virtuelna kancelarija

  Obezbedite adresu sedišta vaše kompanije u Srbiji

  Nudimo vam registraciju poslovne adrese na više ekskluzivnih lokacija u Beogradu. Ova usluga obuhvata iznajmljivanje virtuelne kancelarije koja uključuje primanje poziva i upravljanje poštom za punu funkcionalnost vaše kompanije u početnom periodu razvoja.

  Web design i internet marketing

  Profesionalna internet prezentacija vaše kompanije

  Uz vizuelno efektan dizajn, kvalitetan tekstualni sadržaj i strateški plan razvoja, pružamo vam mogućnost da od samog starta poslovanja vaše kompanije krenete u osvajanje srpskog tržišta.
  osnivanje firme internet marketing
  Knjigovodstvena podrška
  Vođenje poslovnih knjiga uz poresko-administrativne konsultacije od ključnog je značaja za početak poslovanja svake kompanije koja želi da obezbedi stabilan razvoj i da posluje u skladu sa zakonima zemlje u kojoj obavlja privrednu delatnost.
  Omogućavamo vam efikasno poresko savetovanje i odabir najpogodnijeg modela oporezivanja, kao i ispunjavanje obaveznih zakonskih koraka pri prijavi nadležnoj Poreskoj upravi u odgovarajućem roku. Za vas obavljamo i prijavu na obavezno socijalno osiguranje svih vaših zaposlenih kao i obračun njihovih zarada. Evidenciju o vašim poslovnim transakcijama vodiće stručna licencirana lica iz oblasti računovodstva i revizije koji će se brinuti o svim finansijskim aspektima vašeg poslovanja uz pomoć najsavremenijih računovodstvenih softvera.
  Pratite osnivanje svoje firme u Srbiji
  Svojim klijentima omogućili smo jedinstvenu priliku praćenja statusa njihovih predmeta u realnom vremenu. Budite u potpunosti upućeni u proceduru osnivanja svoje firme i pratite proces do donošenja rešenja o osnivanju.
  Nakon naručivanja usluge za osnivanje firme stičete pravo na korišćenje jedinstvenog digitalnog alata za praćenje statusa svog predmeta. Preko opcije Moj nalog na našem sajtu bićete u prilici da pratite proceduru osnivanja u realnom vremenu. Sistem praćenja statusa predmeta implementiran je kako biste vi u svakom trenutku mogli da znate u kojoj fazi se nalazi vaš predmet i koje je preostalo vreme do donošenja rešenja APR-a o osnivanju vaše firme. Transparentnost procesa vam omogućava da posvetite svoje dragoceno vreme drugim aktivnostima i da uz puno poverenje prepustite nama da vam uspešno završimo sve administrativne poslove za koje nas angažujete.
  Zašto izabrati Direktu za osnivanje firme u Srbiji?
  Sve na jednom mestu
  Uz profesionalno posredovanje, pružamo vam mogućnost da sve završite na jednom mestu.
  Praćenje statusa predmeta
  Budite u toku sa procedurom osnivanja firme u Srbiji u svakom trenutku gde god da se nalazite.
  Stručan tim na raspolaganju
  Naš tim pokriva regulativni, knjigovodstveni i marketinški aspekt vašeg poslovanja u Srbiji.
  Virtuelna kancelarija
  Obezbeđujemo vam poslovni prostor u potpunosti u skladu sa potrebama vašeg poslovanja.
  Kompletna podrška
  Obezbeđujemo svu potrebnu regulativnu i administrativnu podršku prilikom osnivanja firme.
  Online konsultacije
  Naš live chat vam pruža mogućnost da se brzo informišete o proceduri za osnivanje firme u Srbiji.
  Janko Đorđević
  Master doo, direktor
  “Brzo, profesionalno i efikasno! Dobio sam mnogo bitne instrukcije pre osnivanja firme na konsultacijama i nakon par dana već sam mogao da počnem da radim. Sve preporuke za Direktu!”
  Momir Jakovljević
  Pro Star doo, osnivač
  “Posebne pohvale za korisničku podršku Direkte koja je uvek na raspolaganju i daje odgovore na sva pitanja vezana za osnivanje firme. Koristio sam njihov chat tokom celog procesa osnivanja svoje firme i bio prezadovoljan komunikacijom.”
  Jelena Korać
  Interna doo, direktor
  “Osnivanje firme je u potpunosti prepušteno timu Direkte i sve je završeno u dogovorenom roku. Nakon toga ostvarili smo uspešnu saradnju vezanu za pravni konsalting. Odlični su, sve preporuke za ceo tim!”
  Iznajmljivanje kancelarijskog prostora
  Pored usluge iznajmljivanja virtuelne kancelarije, u saradnji sa partnerskom kompanijom za iznajmljivanje poslovnog prostora, nudimo vam i mogućnost zakupa opremljenih kancelarija u poslovnim zgradama najviše kategorije, koje se nalaze u ekskluzivnim delovima Beograda.
  Posebna pogodnost koju ćete imate na raspolaganju jeste da možete plaćati samo za onoliko kancelarijskog prostora koliko vam je u početku dovoljno, a da kasnije možete dodati više radnih mesta sa uvećanjem vašeg poslovanja. Sve kancelarije su opremljene modernim nameštajem i sigurnom WiFi internet vezom poslovne klase i telefonskim uređajima.
  Da li je obavezno lično prisustvo osnivača firme?
  Lično prisustvo svih osnivača firme je potrebno samo prilikom overe potpisa na osnivačkom aktu, kao i za potpisivanje dokumentacije za otvaranje računa u banci, što sve može da se organizuje u toku jednog radnog dana.
  Da li je potreban zvaničan prevod dokumenata?
  Zvaničan prevod dokumenata za osnivanje nije potreban za sam proces registracije. Ukoliko je potrebno organizovati prevodioca tokom konsultacija za osnivanje ili prilikom zvanične overe, u potpunosti Vam možemo izaći u susret.
  Koliko traje osnivanje firme u Srbiji?
  Celokupan proces osnivanja traje svega par radnih dana. Nakon osnivanja, u zavisnosti od paketa usluga koji odaberete, ostale aktivnosti se mogu organizovati u vrlo efikasnom i kratkom roku.
  Koliko dana je potrebno biti u Srbiji tokom osnivanja firme?
  Proces osnivanja firme u Srbiji smo doveli do maksimuma što se tiče efikasnosti, tako da sve aktivnosti koje zahtevaju lično prisustvo možemo organizovati da se obave u toku samo jednog dana boravka u Srbiji.
  Da li direktor može biti strani državljanin?
  Da, zakon dozvoljava tu mogućnost uz obaveznu prijavu boravka za nerezidente. Prijavom se dobija lični broj koji omogućava zapošljavanje, socijalno osiguranje i sve druge zakonske opcije lica ovlašćenog za zastupanje firme.
  Da li posredujete prilikom otvaranja računa u banci?
  Da. Naša ideja je da vam omogućimo da ispunite sve zakonske korake prilikom osnivanja firme u Srbiji na jednom mestu, uz maksimalnu uštedu vremena i minimum vašeg angažovanja.
  Da li su vam potrebne konsultacije?
  Proverite sve aspekte poslovanja u Srbiji pre samog osnivanja firme.