Osnivanje udruženja građana
Vodimo postupak za osnivanje udruženja građana uz minimum vašeg angažovanja.
osnivanje udruženja građana
Atraktivna pravna forma bez poreza na dobit
Udružite se i ostvarite ciljeve koji će unaprediti vašu sredinu, profesiju ili određeni deo društva. Kroz vaše aktivnosti i inicijative poboljšajte određeni aspekt društvenog ponašanja, ukažite na probleme i utičite na pozitivne promene.
Udruženje građana ili NVO (nevladina organizacija) predstavlja neprofitnu organizaciju gde se više fizičkih ili pravnih lica udružuje radi realizacije ciljeva koji prevazilaze mogućnosti pojedinca. Drugim rečima, udruženje građana vam pruža mogućnost zalaganja za ostvarivanje određenih društveno korisnih ciljeva, za podizanje svesti o neafirmisanim društvenim pojavama, za edukacije, za negovanje kulturnih baština, za brigu o ugroženima ili diskriminisanima. Po svojoj pravnoj formi, udruženja građana su neprofitne organizacije i kao takve ne podležu poreskim obavezama. Mogu se finansirati od članarina, donacija ili dotacija, a sve u cilju realizacije zajedničkih ciljeva za koje se organizacija zalaže. Kroz aktivnosti različitog tipa, udruženje građana radi na unapređenju oblasti koje su definisane Statutom i preko organa udruženja donosi i sprovodi određene odluke. Da li vas zanima koji je najbrži način za osnivanje udruženja građana?
3 koraka do osnivanja udruženja građana
01
Proverite naziv udruženja
Naziv udruženja građana mora biti slobodan za registraciju i u skladu sa zakonom.
02
Odaberite paket usluga
Uštedite što više novca i vremena na samom početku rada udruženja građana.
03
Popunite online formular
Započnite proces osnivanja udruženja građana bilo kada, brzo i jednostavno.
osnivanje udruženja odabir naziva
osnivanje udruženja odabir paketa
Spremni za osnivanje
udruženja građana?

Kako će se zvati udruženje građana?

Naziv udruženja građana ima dvostruku važnost. Pored kreiranja jedinstvenog identiteta i prepoznatljivosti organizacije, naziv udruženja građana mora biti u skladu sa zakonskim propisima. Sa aspekta osnivanja, neophodno je osmisliti naziv koji je slobodan i koji se razlikuje od naziva već registrovanih udruženja građana.
Direkta vam je omogućila brzu proveru dostupnosti naziva budućeg udruženja građana. Potrebno je samo da u ponuđenim poljima unesete željeni naziv, vaše kontakt podatke i čime će se buduće udruženje baviti. U roku od nekoliko sati bićete obavešteni da li je naziv slobodan za registraciju. Ukoliko imate nedoumice oko odabira naziva udruženja ili bilo kog drugog aspekta osnivanja, slobodno nas pozovite za konsultacije. Naš tim za osnivanje udruženja građana vam je u potpunosti na raspolaganju.

Proverite da li je naziv slobodan za registraciju


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Direkta
  Podrška u osnivanju i daljem radu udruženja građana
  Naš tim vam je na raspolaganju za sve što je potrebno za osnivanje udruženja, ali i njegov dalji rad. Izrađujemo čitav set dokumenata potrebnih za registraciju, vodimo ceo proces registracije pred Agencijom za privredne registre do donošenja rešenja. Obezbeđujemo vam pečat i organizujemo otvaranje računa u banci. Za dalji rad udruženja neophodno je obezbediti vođenje poslovnih knjiga, jer je to zakonska obaveza, tako da vam omogućavamo adekvatno poresko i knjigovodstveno konsultovanje.
  204
  registrovanih udruženja
  140
  poreskih konsultacija
  +3000
  klijenata
  500
  urađenih pečata

  Sve što je potrebno za početak rada udruženja građana na jednom mestu

  Izaberite paket usluga u skladu sa poslovnim potrebama budućeg udruženja građana. Obezbedite čvrste osnove za dalji rad i uštedite što više novca i vremena.
  Obuhvatili smo sve aspekte poslovanja jednog pravnog lica kao što je udruženje građana i pružili vam mogućnost da sve završite na jednom mestu. Uz stručnu pravnu podršku skraćujemo procedure za osnivanje udruženja građana, a profesionalnim posredovanjem vam štedimo vreme, energiju, ali i novac koji će vam biti potreban za dalji rad udruženja. Odabirom odgovarajućeg paketa, od prvog dana vaše udruženje građana može da deluje profesionalno i ozbiljno. Osmislili smo sistem koji je brz i koji daje uspešne rezultate već dugi niz godina. Odaberite paket i uverite se u našu efikasnost!
  osnivanje udruženja paketi direkta
  BRZO OSNIVANJE
  Start
  €140
  Izrada dokumentacije
  Izrada automat pečata
  Taksa za osnivanje udruženja
  POSLOVNA PODRŠKA
  Business
  €200
  Izrada dokumentacije
  Izrada automat pečata
  Taksa za osnivanje udruženja
  Poreske konsultacije
  Knjigovodstvene konsultacije
  KORPORATIVNI IDENTITET
  Pro
  €520
  Izrada dokumentacije
  Izrada automat pečata
  Taksa za osnivanje udruženja
  Poreske konsultacije
  Knjigovodstvene konsultacije
  Izrada logotipa
  Poslovna email adresa
  Promotivna ponuda sa akcijskim cenama za osnivanje udruženja građana važi još:
  2021/09/24 17:00

  Virtuelna kancelarija

  Obezbedite adresu sedišta vašeg udruženja građana

  Nudimo vam registraciju poslovne adrese na više ekskluzivnih lokacija u Beogradu. Ova usluga obuhvata iznajmljivanje virtuelne kancelarije koja uključuje primanje poziva i upravljanje poštom za punu funkcionalnost vašeg udruženja u početnom periodu razvoja.

  Web design i internet marketing

  Profesionalna internet prezentacija vašeg udruženja

  Uz vizuelno efektan dizajn, kvalitetan tekstualni sadržaj i strateški plan razvoja, pružamo vam mogućnost da od samog starta poslovanja vašeg udruženja postignete prepoznatljivost vašeg brenda.
  osnivanje firme internet marketing
  Knjigovodstvena podrška
  Vođenje poslovnih knjiga uz poresko-administrativne konsultacije od ključnog je značaja za početak poslovanja svakog udruženja koja želi da obezbedi stabilan razvoj i da posluje u skladu sa zakonima zemlje u kojoj obavlja privrednu delatnost.
  Omogućavamo vam efikasno poresko savetovanje i odabir najpogodnijeg modela oporezivanja, kao i ispunjavanje obaveznih zakonskih koraka pri prijavi nadležnoj Poreskoj upravi u odgovarajućem roku. Za vas obavljamo i prijavu na obavezno socijalno osiguranje svih vaših zaposlenih kao i obračun njihovih zarada. Evidenciju o vašim poslovnim transakcijama vodiće stručna licencirana lica iz oblasti računovodstva i revizije koji će se brinuti o svim finansijskim aspektima vašeg poslovanja uz pomoć najsavremenijih računovodstvenih softvera.
  Pratite osnivanje svog udruženja građana
  Svim svojim klijentima Direkta je omogućila jedinstvenu priliku praćenja statusa njihovih predmeta u realnom vremenu. Budite upućeni u proceduru osnivanja udruženja građana i pratite proces do donošenja rešenja o osnivanju.
  Nakon popunjavanja online formulara, tj. naručivanja usluge za osnivanje udruženja građana stičete pravo na korišćenje jedinstvenog digitalnog alata za praćenje statusa svog predmeta. Preko opcije Moj nalog na našem sajtu bićete u prilici da pratite proceduru osnivanja u realnom vremenu. Sistem praćenja statusa predmeta implementiran je kako biste vi u svakom trenutku mogli da znate u kojoj fazi se nalazi vaš predmet. Transparentnost procesa vam omogućava da posvetite svoje dragoceno vreme drugim aktivnostima i da uz puno poverenje prepustite nama da vam uspešno završimo sve administrativne poslove za koje nas angažujete.
  Zašto izabrati Direktu za osnivanje udruženja?
  Sve na jednom mestu
  Jedini na tržištu pružamo mogućnost da sve završite na jednom mestu
  Praćenje statusa predmeta
  Budite u toku sa procedurom osnivanja udruženja u svakom trenutku
  Stručan tim na raspolaganju
  Registraciju udruženja građana za vas sprovodi tim diplomiranih pravnika
  Najpovoljnije cene
  Mi najbolje razumemo potrebe i troškove na početku poslovanja
  Kompletna dokumentacija
  Izrađujemo svu potrebnu dokumentaciju za osnivanje udruženja građana
  Online konsultacije
  Preko live chat-a možete se informisati o proceduri za osnivanje udruženja
  Mira Marjanović
  osnivač NVO-a
  “Pomoć pri osnivanju udruženja je neophodna, naročito zbog Statuta jer je to glavni dokument koji mora obuhvatiti i predvideti različite situacije u budućem radu udruženja. A to može da Vam obezbedi samo stručna pravnička ekipa. Sve preporuke za Direktu!”
  Đorđe Milenković
  zastupnik udruženja
  “Brzi su, stručni i imaju odgovore na sva pitanja! Svima preporučujem koji žele brzo osnivanje udruženja. Prava podrška na samom startu!”
  Nenad Popović
  osnivač udruženja
  “Najbolje je što sve može da se uradi online. Kada nemate baš puno vremena i kada želite da izbegnete sakupljanje papira, Direkta je prava opcija!”
  Iznajmljivanje kancelarijskog prostora
  Pored usluge iznajmljivanja virtuelne kancelarije, u saradnji sa partnerskom kompanijom za iznajmljivanje poslovnog prostora, nudimo vam i mogućnost zakupa opremljenih kancelarija u poslovnim zgradama najviše kategorije, koje se nalaze u ekskluzivnim delovima Beograda.
  Posebna pogodnost koju ćete imate na raspolaganju jeste da možete plaćati samo za onoliko kancelarijskog prostora koliko vam je u početku dovoljno, a da kasnije možete dodati više radnih mesta sa uvećanjem vašeg poslovanja. Sve kancelarije su opremljene modernim nameštajem i sigurnom WiFi internet vezom poslovne klase i telefonskim uređajima.
  Ko može biti osnivač udruženja građana?
  Za osnivanje udruženja građana potrebno je minimum tri osnivača. Osnivači mogu biti fizička i pravna lica, od kojih najmanje jedan mora imati prebivalište, odnosno sedište na teritoriji Srbije.
  Kako se finansira udruženje građana?
  U skladu sa zakonom, udruženje kao neprofitna organizacija može prikupljati sredstva od članarina, donacija, dotacija, poklona, subvencija, sponzorstva, itd. Svi vidovi finansiranja, kao i aktivnosti preko kojih se ostvaruju ciljevi, definišu se u Statutu.
  Da li je potrebno dostaviti Statut pre osnivanja udruženja?
  Ako pokrenete proces registracije sa nama, celokupnu dokumentacijU, uključujući i Statut, izrađuje naš pravni tim u skladu sa važećim zakonom. U saradnji sa vama definišu se ciljevi, organi udruženja i njihova nadležnost, kao i načini učlanjenja. Vrlo je bitno izraditi originalan Statut kako bi se osiguralo poslovanje udruženja u skladu sa zakonom.
  Da li je udruženje građana oslobođeno plaćanja poreza?
  U skladu sa zakonom, ako udruženje ima dobit* do 400 hiljada dinara na godišnjem nivou, ne podleže oporezivanju. Ukoliko se taj limit prekorači, obaveza je platiti porez na dobit od 15% na celokupan iznos. *prihod - rashod = dobit
  Da li udruženje građana ima šifru delatnosti?
  Udruženja se upisuju u poseban registar i pri osnivanju imaju šifru delatnosti koja se u klasifikaciji definiše kao delatnost ostalih organizacija na bazi učlanjenja. Međutim, ako se pored ove registruje i neka druga šifra delatnosti, udruženje građana gubi svoj neprofitni karakter i podleže oporezivanju kao privredno društvo.
  Da li udruženje građana mora imati knjigovođu?
  Udruženje građana ima status pravnog lica, a svako pravno lice je u zakonskoj obavezi vođenja poslovnih knjiga. Preporuka je angažovati licencirane knjigovođe koji bi preuzeli vođenje knjigovodstvene evidencije udruženja u skladu sa važećim propisima i regulativama.
  Da li su vam potrebne konsultacije?
  Proverite sve aspekte poslovanja u Srbiji pre osnivanja udruženja.