Osnivanje sportskog udruženja
Najkraća moguća procedura za osnivanje sportskog udruženja, uz minimum vašeg angažovanja.
osnivanje sportskog udruženja
Idealna pravna forma za promociju sportskih grana
Popularizujte određenu granu sporta i stvorite idealne uslove za unapređenje obrazovne i vaspitne funkcije sporta, fer pleja, tolerancije i odgovornosti. Doprinesite promociji i razvoju sportskih disciplina kroz aktivnosti sportskog udruženja i značajno utičite na pozitivne promene u društvu.
Sportsko udruženje je neprofitna organizacija zasnovana na dobrovoljnom udruživanju fizičkih ili pravnih lica radi ostvarivanja ciljeva iz oblasti sporta. Ciljevi mogu biti raznovrsni i najčešće se odnose na popularizaciju određene grane sporta. Statutom sportskog udruženja definišu se ciljevi zbog kojih se udruženje osniva, ali i aktivnosti koje su ključan segment rada jednog sportskog udruženja, jer predstavljaju metod realizacije zacrtanih ciljeva. Prednosti sportskog udruženja kao pravne forme su brojne. Kao neprofitna organizacija, sportsko udruženje je oslobođeno plaćanja poreza, ali ima status pravnog lica što u ogromnoj meri olakšava ostvarivanje poslovnih odnosa. Put do statusa kluba, članstva u nadležnim savezima, odnosno do mogućnosti takmičenja, vodi upravo preko osnivanja sportskog udruženja. Da li vas zanima koji je najbrži način za osnivanje sportskog udruženja?
3 koraka do osnivanja sportskog udruženja
01
Proverite naziv udruženja
Naziv sportskog udruženja mora biti slobodan za registraciju i u skladu sa zakonom.
02
Odaberite paket usluga
Uštedite što više novca i vremena na samom početku rada sportskog udruženja.
03
Popunite online formular
Započnite proces osnivanja sportskog udruženja bilo kada, brzo i jednostavno.
osnivanje sportskog udruženja odabir naziva
osnivanje udruženja odabir paketa
Spremni za osnivanje
sportskog udruženja?

Kako će se zvati sportsko udruženje?

Pored kreiranja jedinstvenog identiteta i prepoznatljivosti, naziv sportskog udruženja mora biti u skladu sa važećim Zakonom o sportu i Zakonom o udruženjima. Sa aspekta osnivanja, neophodno je osmisliti naziv koji je slobodan i koji se razlikuje od naziva ostalih, već registrovanih sportskih udruženja.
Direkta vam je omogućila brzu proveru dostupnosti naziva budućeg sportskog udruženja. Potrebno je samo da u ponuđenim poljima unesete željeni naziv, vaše kontakt podatke i granu sporta u okviru koje će buduće udruženje delovati i u roku od nekoliko sati bićete obavešteni da li je naziv slobodan za registraciju. Ukoliko imate nedoumice oko naziva ili samog procesa osnivanja sportskog udruženja, slobodno nas kontaktirajte, stojimo vam na raspolaganju.

Proverite da li je naziv slobodan za registraciju


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Direkta
Pouzdana podrška
Naš tim vam obezbeđuje sve što je potrebno za osnivanje sportskog udruženja. Izrađujemo statut i celokupnu dokumentaciju u skladu sa važećim zakonima i pravilnikom o sportskim granama. Vodimo proces registracije pred APR-om do donošenja rešenja. Obezbeđujemo vam pečat i organizujemo otvaranje računa u banci. Za dalji rad sportskog udruženja neophodno je obezbediti vođenje poslovnih knjiga, tako da vam omogućavamo adekvatno knjigovodstveno i poresko konsultovanje, kako biste od starta u potpunosti obuhvatili sve segmente rada.
186
otvorenih firmi
140
konsultacija
+3000
klijenata
500
urađenih pečata

Sve što je potrebno za rad sportskog udruženja na jednom mestu

Izaberite paket usluga u skladu sa poslovnim potrebama budućeg sportskog udruženja. Obezbedite čvrste osnove za dalji rad i uštedite što više novca i vremena.
Objedinili smo sve aspekte rada jednog pravnog lica kao što je sportsko udruženje i pružili vam mogućnost da sve završite na jednom mestu. Uz stručnu pravnu podršku skraćujemo proceduru za osnivanje sportskog udruženja, a profesionalnim posredovanjem vam štedimo vreme, energiju, ali i novac. Odabirom odgovarajućeg paketa, od samog početka, novoosnovano sportsko udruženje može da deluje profesionalno, ozbiljno i u skladu sa važećim regulativama. Osmislili smo brz sistem, koji daje uspešne rezultate već dugi niz godina. Odaberite paket i uverite se u uspešnost našeg sistema!
osnivanje sportskog udruženja paketi direkta
BRZO OSNIVANJE
Start
€140
Izrada dokumentacije
Izrada automat pečata
Taksa za osnivanje udruženja
POSLOVNA PODRŠKA
Business
€200
Izrada dokumentacije
Izrada automat pečata
Taksa za osnivanje udruženja
Poreske konsultacije
Knjigovodstvene konsultacije
KORPORATIVNI IDENTITET
Pro
€520
Izrada dokumentacije
Izrada automat pečata
Taksa za osnivanje udruženja
Poreske konsultacije
Knjigovodstvene konsultacije
Izrada logotipa
Poslovna email adresa
Promotivna ponuda sa akcijskim cenama za osnivanje sportskog udruženja važi još:
2020/07/31 17:00

Virtuelna kancelarija

Obezbedite adresu sedišta vašeg sportskog udruženja

Nudimo vam registraciju poslovne adrese na više ekskluzivnih lokacija u Beogradu. Ova usluga obuhvata iznajmljivanje virtuelne kancelarije koja uključuje primanje poziva i upravljanje poštom za punu funkcionalnost vašeg sportskog udruženja u početnom periodu razvoja.

Web design i internet marketing

Profesionalna internet prezentacija vašeg sportskog udruženja

Uz vizuelno efektan dizajn, kvalitetan tekstualni sadržaj i strateški plan razvoja, pružamo vam mogućnost da od samog starta poslovanja vašeg sportskog udruženja postignete prepoznatljivost vašeg brenda.
osnivanje firme internet marketing
Knjigovodstvena podrška
Vođenje poslovnih knjiga uz poresko-administrativne konsultacije od ključnog je značaja za početak poslovanja svakog sportskog udruženja koja želi da obezbedi stabilan razvoj i da posluje u skladu sa zakonima zemlje u kojoj obavlja privrednu delatnost.
Omogućavamo vam efikasno poresko savetovanje i odabir najpogodnijeg modela oporezivanja, kao i ispunjavanje obaveznih zakonskih koraka pri prijavi nadležnoj Poreskoj upravi u odgovarajućem roku. Za vas obavljamo i prijavu na obavezno socijalno osiguranje svih vaših zaposlenih kao i obračun njihovih zarada. Evidenciju o vašim poslovnim transakcijama vodiće stručna licencirana lica iz oblasti računovodstva i revizije koji će se brinuti o svim finansijskim aspektima vašeg poslovanja uz pomoć najsavremenijih računovodstvenih softvera.
Pratite osnivanje svog sportskog udruženja
Direkta je svim svojim klijentima omogućila jedinstvenu priliku praćenja statusa predmeta u realnom vremenu. Pratite proces i budite upućeni u proceduru osnivanja sportskog udruženja do donošenja rešenja.
Nakon što naručite uslugu za osnivanje sportskog udruženja stičete pravo na korišćenje jedinstvenog digitalnog alata za praćenje statusa svog predmeta. Preko opcije Moj nalog na sajtu Direkte bićete u prilici da pratite proceduru osnivanja i to u realnom vremenu. Sistem praćenja statusa predmeta implementiran je kako biste vi u svakom trenutku mogli da znate u kojoj fazi se nalazi vaš predmet. Transparentnost procesa vam omogućava da posvetite svoje dragoceno vreme drugim aktivnostima i da uz puno poverenje prepustite nama da vam uspešno završimo sve administrativne poslove za koje nas angažujete.
Zašto izabrati Direktu za osnivanje sportskog udruženja?
Sve na jednom mestu
Jedini na tržištu pružamo mogućnost da sve završite na jednom mestu
Praćenje statusa predmeta
Budite u toku sa procedurom osnivanje sportskog udruženja u svakom trenutku
Online konsultacije
Preko live chat-a možete se informisati o proceduri za osnivanje sportskog udruženja
Najpovoljnije cene
Mi najbolje razumemo potrebe i troškove za osnivanje sportskog udruženja
Kompletna dokumentacija
Izrađujemo svu potrebnu dokumentaciju za osnivanje sportskog udruženja
Zaštita ličnih podataka
Na našem portalu garantujemo bezbednost svih vaših ličnih podataka
Luka Protić
osnivač sportskog udruženja
“Brza i profesionalna usluga osnivanja, ali i odlično poznavanje propisa vezanih za sportska udruženja. Preporučujem celokupan tim i saradnike Direkte!”
Miodrag Krivokapić
zastupnik sportskog udruženja
“Zahvaljujući brzom osnivanju udruženja, bili smo u mogućnosti da u vrlo kratkom roku organizujemo planirane sportske aktivnosti i edukacije.”
Ivana Prodanović
osnivač sportskog udruženja
“Dobili smo korisne savete pre osnivanja vezane za rad udruženja i zaista smo zadovoljni. Kasnije smo pokrenuli osnivanje uz njihovu podršku i ubrzo dobili rešenje. Hvala profesionalnom timu Direkte na svemu.”
Iznajmljivanje kancelarijskog prostora
Pored usluge iznajmljivanja virtuelne kancelarije, u saradnji sa partnerskom kompanijom za iznajmljivanje poslovnog prostora, nudimo vam i mogućnost zakupa opremljenih kancelarija u poslovnim zgradama najviše kategorije, koje se nalaze u ekskluzivnim delovima Beograda.
Posebna pogodnost koju ćete imate na raspolaganju jeste da možete plaćati samo za onoliko kancelarijskog prostora koliko vam je u početku dovoljno, a da kasnije možete dodati više radnih mesta sa uvećanjem vašeg poslovanja. Sve kancelarije su opremljene modernim nameštajem i sigurnom WiFi internet vezom poslovne klase i telefonskim uređajima.
Ko može biti osnivač sportskog udruženja?
Za osnivanje sportskog udruženja potrebno je minimum tri osnivača. U skladu sa zakonima, osnivači mogu biti fizička i/ili pravna lica, od kojih najmanje jedan mora imati prebivalište, odnosno sedište na teritoriji Srbije.
Šta je osnivački akt?
Akt o osnivanju je jedan od dokumenta potrebnih za osnivanje sportskog udruženja, u kome se definišu osnovne stvari jednog sportskog udruženja (pun i skraćen naziv, sedište, grana sporta, datum osnivanja, organi udruženja, i dr.). Potpisuju ga svi osnivači uz obaveznu overu potpisa kod javnog beležnika.
Da li se pri osnivanju bira grana sporta?
Grana sporta je jedan od osnovnih podataka potrebnih za osnivanje sportskog udruženja. Naš tim vam je na raspolaganju pri odabiru grane sporta koja je u skladu sa propisanim i aktuelnim zakonskim aktima.
Koja je razlika između sportskog kluba i sportskog udruženja?
Zakon o sportu ("SG RS", br.10/2016) isključuje termin "klub" iz naziva sportskih organizacija, tako da sve nove organizacije iz oblasti sporta koje se upisuju u Registar mogu biti sportska udruženja ili sportska privredna društva.
Da li registrovano sportsko udruženje može da se takmiči?
Sportsko udruženje mora biti registrovano u nadležnom savezu da bi steklo pravo takmičenja. Procedura za članstvo u savezima se pokreće nakon osnivanja sportskog udruženja.
Kako se finansira sportsko udruženje?
U skladu sa zakonima, sportsko udruženje kao neprofitna organizacija može prikupljati sredstva od članarina, donacija, dotacija, poklona, subvencija, sponzorstva, itd. Svi vidovi finansiranja, kao i aktivnosti preko kojih se ostvaruju ciljevi, definišu se u Statutu.
Da li su vam potrebne konsultacije?
Proverite sve aspekte poslovanja u Srbiji pre osnivanja sportskog udruženja.