Otvaranje firme
Fokusirajte se na razvoj svoje poslovne ideje, a proceduru za otvaranje firme prepustite nama.
otvaranje firme
Ozbiljan i siguran poslovni identitet od starta
Stvorite uslove za stabilan razvoj poslovanja i poslovne ideje kroz pravnu formu koja vam omogućava ozbiljniji poslovni identitet na tržištu, ali i sigurnost u slučaju neuspeha kroz ograničenu odgovornost. Posvetite se poslovnom razvoju putem jasno definisanih prava, obaveza i odgovornosti.
Firma je opšteprihvaćen termin za oblike organizovanja koji se registruju radi sticanja dobiti. Pored preduzetnika, ortačkog, akcionarskog ili komanditnog društva, doo tj. društvo sa ograničenom odgovornošću, spada u najpopularniju formu poslovanja i najčešći je sinonim za firmu. Postoji nekoliko razloga zašto je doo najpopularnija pravna forma za razvoj biznisa. Najpre, cilj osnivanja društva je sticanje dobiti uz obavljanje određene delatnosti, što je smisao svakog biznisa. Privredno društvo je pravno lice i kao takvo potpuno je nezavisan subjekt od svojih vlasnika, odnosno osnivača. Za razliku od preduzetnika, ako dođe do problema, doo odgovara samo imovinom društva, a ne ličnom imovinom osnivača. Još jedna prednost za osnivanje društva je minimalan iznos osnivačkog kapitala koji se registruje pri osnivanju, što pruža mogućnost svima da se oprobaju u razvoju biznisa. Da li vas zanima koji je najbrži način za otvaranje firme?
3 koraka do otvaranja firme
01
Proverite naziv firme
Obezbedite svom poslovanju jedinstven i prepoznatljiv identitet.
02
Odaberite paket usluga
Uštedite što više novca i vremena na početku svog poslovanja.
03
Popunite online formular
Započnite proces otvaranja firme bilo kada, brzo i jednostavno.
otvaranje firme odabir naziva
otvaranje firme odabir paketa
Spremni za
otvaranje firme?

Kako će se zvati vaša firma?

Naziv vašeg poslovanja predstavlja ključni faktor u ostavljanju prvog utiska kod budućih klijenata i kreiranju jedinstvenog poslovnog identiteta. Sa aspekta osnivanja firme, neophodno je osmisliti naziv koji je slobodan i koji se razlikuje od naziva ostalih već registrovanih privrednih subjekata.
Direkta vam izlazi u susret i besplatno vam nudi mogućnost provere dostupnosti naziva buduće firme i uskladjenosti naziva sa pretežnom delatnošću. Potrebno je samo da u ponuđenim poljima unesete željeni naziv, ime i prezime i e-mail adresu i u roku od nekoliko sati bićete obavešteni o dostupnosti željenog imena. Nakon toga vas samo jedan korak deli od otvaranja firme i uspešnog početka rada.

Provera dostupnosti naziva

Direkta
Profesionalna podrška vašem poslovnom uspehu
Naš tim vam je na raspolaganju za sve što je potrebno za osnivanje firme i uspešno pokretanje poslovanja - izrađujemo svu neophodnu dokumentaciju u skladu sa propisima, vodimo celokupan proces registracije privrednog društva do donošenja rešenja, organizujemo adekvatno poresko konsultovanje, izradu pečata i otvaranje poslovnog računa bez odlaska u banku.
207
otvorenih firmi
240
konsultacija
+3000
klijenata
500
urađenih pečata

Sve što vam je potrebno za početak poslovanja na jednom mestu

Izaberite paket usluga u skladu sa potrebama vaše nove firme i obezbedite čvrstu osnovu za dalji razvoj u skladu sa važećim propisima.
Paketi naših usluga namenjeni su onima kojima je potrebno brzo, stručno i efikasno osnivanje firme. Obuhvatili smo sve aspekte jednog uspešnog poslovanja uz jedinstvenu mogućnost da sve završite na jednom mestu. Uz pružanje stručne pravne podrške, skraćivanjem procedure i profesionalnim posredovanjem, štedimo vam vreme, energiju i novac i obezbeđujemo vam nesmetano bavljenje poslom u okviru odabrane delatnosti. Od prvog dana možete da poslujete profesionalno jer vam Direkta obezbeđuje svu potrebnu podršku. Odaberite paket i uverite se u uspešnost našeg sistema.
otvaranje firme paketi direkta
BRZO OSNIVANJE
Start
€140
Izrada dokumentacije
Izrada automat pečata
Takse za otvaranje firme
Otvaranje tekućeg računa
POSLOVNA PODRŠKA
Business
€200
Izrada dokumentacije
Izrada automat pečata
Takse za otvaranje firme
Otvaranje tekućeg računa
Poreske konsultacije
Knjigovodstvene konsultacije
KORPORATIVNI IDENTITET
Pro
€550
Izrada dokumentacije
Izrada automat pečata
Takse za otvaranje firme
Otvaranje tekućeg računa
Poreske konsultacije
Knjigovodstvene konsultacije
Izrada logotipa
Poslovna email adresa
Promotivna ponuda sa akcijskim cenama za otvaranje firme važi još:
2018/11/30 17:00

Podrška

Potrebne su Vam konsultacije
pre osnivanja firme?

Proverite šifru delatnosti, buduće poreske obaveze ili nadležnosti organa privrednog društva i bez nedoumica započnite proces otvaranja firme.

Online osnivanje firme
Proceduru osnivanja firme možete započeti bilo kada popunjavanjem jednostavnog online formulara, nakon čega mi preuzimamo vođenje celokupnog postupka do donošenja rešenja o osnivanju.
Online formular znatno skraćuje proces otvaranja firme. Kada dobijemo potrebne podatke o budućoj firmi i zastupnicima, naš tim pravnika vam izrađuje set dokumenata koji su potrebni za registraciju privrednog društva u Agenciji za privredne registre. Celokupna procedura je maksimalno pojednostavljena jer nam podatke za izradu dokumentacije dostavljate kroz formular, a spremna dokumentacija za potpisivanje i overu vam se šalje u elektronskoj formi, tako da otvaranje firme možete da obavite gde god da se nalazite. Pored toga, Direkta vam pruža jedinstvenu priliku da budete u toku sa procesom osnivanja svoje firme, tako što će vas naš tim obaveštavati o statusu predmeta u realnom vremenu.
Pratite osnivanje svoje firme
Svojim klijentima omogućili smo jedinstvenu priliku praćenja statusa njihovih predmeta u realnom vremenu. Budite u potpunosti upućeni u proceduru osnivanja svoje firme i pratite proces do donošenja rešenja o osnivanju.
Nakon naručivanja usluge za osnivanje firme stičete pravo na korišćenje jedinstvenog digitalnog alata za praćenje statusa svog predmeta. Preko opcije Moj nalog na našem sajtu bićete u prilici da pratite proceduru osnivanja u realnom vremenu. Sistem praćenja statusa predmeta implementiran je kako biste vi u svakom trenutku mogli da znate u kojoj fazi se nalazi vaš predmet i koje je preostalo vreme do donošenja rešenja APR-a o osnivanju vaše firme. Transparentnost procesa vam omogućava da posvetite svoje dragoceno vreme drugim aktivnostima i da uz puno poverenje prepustite nama da vam uspešno završimo sve administrativne poslove za koje nas angažujete.
Zašto izabrati Direktu za otvaranje firme?
Sve na jednom mestu
Jedini pružamo mogućnost da sve završite na jednom mestu
Praćenje statusa predmeta
Budite u toku sa procedurom osnivanja svoje firme u svakom trenutku
Stručan tim na raspolaganju
Uslugu otvaranja firme za vas obavlja tim pravnika sa iskustvom u privrednom pravu
Najpovoljnije cene
Mi najbolje razumemo troškove na samom početku poslovanja
Kompletna dokumentacija
Obezbeđujemo svu potrebnu dokumentaciju za otvaranje firme
Online konsultacije
Preko našeg chat-a možete se informisati o proceduri za osnivanje firme
Janko Đorđević
Master doo, direktor
“Brzo, profesionalno i efikasno! Dobio sam mnogo bitne instrukcije pre osnivanja firme na konsultacijama i nakon par dana već sam mogao da počnem da radim. Sve preporuke za Direktu!”
Momir Jakovljević
Pro Star doo, osnivač
“Posebne pohvale za korisničku podršku Direkte koja je uvek na raspolaganju i daje odgovore na sva pitanja vezana za osnivanje firme. Koristio sam njihov chat tokom celog procesa osnivanja svoje firme i bio prezadovoljan komunikacijom.”
Jelena Korać
Interna doo, direktor
“Osnivanje firme je u potpunosti prepušteno timu Direkte i sve je završeno u dogovorenom roku. Nakon toga ostvarili smo uspešnu saradnju vezanu za pravni konsalting. Odlični su, sve preporuke za ceo tim!”
Live chat za brzu i efikasnu komunikaciju
Uvek dostupna interakcija sa našim timom predstavlja jedinstveni koncept podrške našim klijentima. Obratite nam se sa pitanjima vezanim za otvaranje firme i dobićete brz i efikasan odgovor.
Direktin live chat vam obezbeđuje brzo informisanje i stručnu podršku pri svim neophodnim koracima za otvaranje firme u što kraćem roku. Naši online agenti stoje vam na raspolaganju za sva pitanja i instrukcije u vezi sa naručivanjem naših usluga, sa pokretanjem postupka za osnivanje firme ili sa preuzimanjem odgovarajuće dokumentacije. Koncept brzog odgovora i stalne interakcije sa stručnim timom u potpunosti izlazi u susret vašim potrebama i maksimalno ubrzava proces otvaranja firme. Isprobajte već sada ovaj jedinstven koncept podrške!
Koliko iznosi minimum osnovnog kapitala?
Zakonski minimum osnovnog kapitala za registraciju privrednog društva iznosi 100 dinara koji se uplaćuje na privremeni račun izabrane banke. Osnovni kapital, pored novčanog može biti i nenovčani.
Šta je osnivački akt?
Akt o osnivanju je osnovni dokument u kome se definišu osnovne stvari privrednog društva kao što su delatnost, naziv, datum formiranja, organi društva, način glasanja na skupštini, međusobni odnosi članova i dr. Osnivački akt je jedan od dokumenata potrebnih za osnivanje firme koji potpisuju svi osnivači, a javni beležnik overava. Ovaj akt, kao i sve druge dokumente izrađuje tim Direkte prilikom osnivanja firme.
Da li drugo pravno lice može biti osnivač firme?
Firmu u formi doo mogu osnovati pravna i fizička lica, podjednako. Društvo može biti jednočlano ili višečlano, u zavisnosti od broja osnivača.
Kako se obračunava porez za doo?
Porez na dobit za doo iznosi 15%. Celokupan iznos poreza i doprinosa zavisi od mnogo faktora, tako da je nakon osnivanja firme vrlo bitno upoznati se sa propisima i obaviti poreske i knjigovodstvene konsultacije.
Da li firma može imati više od jednog direktora?
Da, zakon dozvoljava tu mogućnost. Društvo je u obavezi da ima jednog imenovanog zakonskog zastupnika koji može, ali i ne mora biti zaposlen u firmi. Sve pojedinosti ovakvog tipa je najbolje definisati pre osnivanja na konsultacijama sa pravnikom.
Da li stranac može osnovati firmu u Srbiji?
Da. Strana lica imaju iste uslove za otvaranje firme na teritoriji Republike Srbije kao i njeni državljani. Jedina dopuna dokumentaciji koja je potrebna za registraciju stranca kao osnivača društva je prijava boravka na teritoriji Srbije.
Zainteresovani ste za otvaranje firme?
Pokrenite svoje poslovanje brzo i efikasno
0

Vaša korpa